Karmea sulaminen kuumassa kelissä – maailmantilaston kakkonen kärrättiin pyörätuolilla pois radalta

Yleisurheilun MM-kisojen 400 metrin alkuerissä nähtiin poikkeuksellisen paljon uupumisia. Tilastojen kolmonen väsähti täysin Budapestin helteessä.

400 metrin maailman tilaston kolmas ja 400 metrin aitojen maailman tilaston kakkosnainen, Yhdysvaltojen Britton Wilson, uupui totaalisesti 400 metrin alkueräissä. Tällä kaudella sileän ratakierroksen aikaan 49,13 pyyhältänyt Wilson oli oman eränsä viimeinen ajalla 53,87.

Wilsonin juoksu sakkasi todella pahasti loppusuosralla, ja juoksija pääsi hädin tuskin maaliviivan yli. Juoksun jälkeen voipunut Wilson makasi maassa pitkän tovin ennen kuin hänet kärrättiin pois radalta pyörätuolissa.

Wilson ei osallistu 400 metrin aitoihin, vaikka onkin matkalla maailmantilastossa toisena. Lajin ykkösnimi, Hollannin Femke Bol, ei myöskään olo osoittanut parasta mahdollista kuntoa. Hän kaatui lauantaina 4x400 metrin lopputaistossa, mikä jätti ison kysymysmerkin hollantilaisen kunnosta.

Wilsonin ei ollut ainoa urheilija joka väsähti täysin 400 metrin alkuerissä, kun keli oli Budapestissa todella kuuma. Myös miesten yksi suosikeista, Steven Gardiner, kärrättiin pois radalta pyörätuolissa. Gardiner kuitenkin onnistui pääsemään jatkoon voittamalla ensimmäisen erän, mutta heikko olo iski mieheen sen jälkeen.

Korjaus klo 21.41: Vaikka Britton Wilson on 400 metrin aidoissa maailman tilastossa toisena, ei hän osallistu Budapestin MM-kisoissa 400 metrin aitamatkalle, eikä näin ollen paranna Viivi Lehikoisen menestysmahsollisuuksia, kuten jutussa alun perin väitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat