Norjan ME-mies hylkäyksellä pihalle? Asiantuntija hätkähti

Hylätäänkö Norjan maailmanennätysmies Karsten Warholm? MTV Urheilun yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen kiinnitti tarkasti huomiota hänen suoritukseensa 400 metrin aitojen MM-välierissä heti suoraa tv-lähetystä katsoessaan.

Warholm voitti Budapestissä 400 metrin aitojen kolmannen MM-välierän välierien nopeimmalla ajalla 47,09, mutta juoksua ovat seuranneet spekulaatiot sääntörikkeestä. Warholmin etujalka näytti menevän toisella aidalla aidan sivusta eikä aidan yli, kuten sääntöjen mukaan kuuluisi mennä. 

Warholmin aitomista katsoessaan hätkähti myös Mika Järvinen.

– Livekuvankin aikana fundeerasin, noinkohan hän meni sivusta, Järvinen kommentoi.

Hänenkin mukaansa siltä se näytti.

– Jos jalka on mennyt sivusta, kyllä silloin pitää hylätä. Valitettavaahan se olisi, jos näin kävisi, mutta jos selkeästi pystyttäisiin toteamaan videokuvasta tai still-kuvasta, että näin on käynyt, niin pitää tehdä. Ei voi tulla poikkeussääntöä tuollaisessa tilanteessa, Järvinen alleviivaa.

Tuomaristo ei ole vielä tiedottanut asiasta. Warholmin jääminen MM-finaalin ulkopuolelle olisi valtaisa paukku, mutta sitä hylkäys tietäisi.

Norjalainen on tällä kaudella painellut kansainväliseksi kärkiajaksi 46,51. Hänen maailmanennätyksensä 45,94 on Tokion olympialaisista kesältä 2021.

Viivi Lehikoisen juoksussa poikkeava piirre – "Ei tällä kaudella tyypillistä" 1:34
Viivi Lehikoinen eteni jatkoon naisten 400 metrin aitojen MM-alkueristä – juoksussa poikkeava piirre: "Ei tällä kaudella tyypillistä."

Lue myös:

    Uusimmat