Mainos

Karl on ottanut selfien joka päivä 30 vuoden ajan – ja muistaa edelleen kohtalokkaan päivän lokakuussa 1991

Karl Baden on ottanut kuvan itsestään joka päivä jo 30 vuoden ajan. Miehen kuvausprojekti täyttää 30 vuotta maaliskuussa 2017.

Kun Karl Baden alkoi ottaa niitä, "niitä" ei vielä kutsuttu nimellä "selfie". Baden on ottanut kuvan itsestään joka päivä 30 vuoden ajan, kertoo Fox news.

"Joka päivä" -niminen projekti täyttää 30 vuotta maaliskuussa, mutta Baden ei aio lopettaa. 64-vuotias englantilaismies on jopa saanut lempinimen ”selfien isä”. Hän julkaisee kuviaan omassa blogissaan.

– Jos selfie-hullutusta ei olisi, jatkaisin tavanomaista maleksintaani tuntemattomana, Baden toteaa.

"Se ei ole pyhä rituaali tai mitään sellaista"

Baden aloitti kuvaamisen vuonna 1987. Hän yrittää pitää kuvat ensimmäisen ottamansa kuvan kaltaisina: ilme on neutraali ja kamerakin on sama 35 millin filmiä käyttävä laite. Myös valaistus ja tausta ovat samanlaisia. Mies on jopa pitänyt tyylinsä samanlaisena, eikä ole tietoisesti kasvattanut partaa tai viiksiä. Vuonna 2001 hän tosin laihtui dramaattisesti kemoterapiahoitojen vuoksi. Nyt syöpä on remissiossa.

– Itse akti on kuin hampaiden harjaaminen. Otan vain kuvan ja jatkan päivääni. Se ei ole pyhä rituaali tai mitään sellaista, Baden sanoo.

Ikääntymisen lisäksi kuvat kertovat muutoksesta, pakkomielteestä ja jopa perfektionismista.

– Niin paljon kuin yritänkin tehdä kuvista joka päivä samanlaisia, epäonnistun joka päivä. Aina on jotakin, joka on hieman erilaista, ikääntymisprosessia lukuun ottamatta.

Kuvia on kertynyt lähes 11 000. yhden päivän Baden tosin on unohtanut. Tuo päivä on 15. lokakuuta 1991.

– Se oli typerä unohduksen hetki.

2:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.