Karkurit-sarjan tähti Pelle Heikkilä on tehnyt töitä myös Ruotsissa – tällaisia eroja naapurimaiden välillä on näyttelijän työssä

Näyttelijä Pelle Heikkilä on ruotsalainen, vaikka onkin asunut ikänsä Suomessa. 

Näyttelijä Pelle Heikkilä tähdittää C Moressa torstaina (21.1.) starttaavassa uutuusdraamassa Karkurit.

Sarjassa pureudutaan eliittipoliisiyksikköön, joka ottaa kiinni karkureita. Karkuritapauksen aikana eräs tiimin henkilöistä katoaa ja sitä tulee selvittämään Pirjo Lonkan näyttelemän Karita Ylikorven avuksi Tommi, jota Heikkilä näyttelee.

Heikkilä ei tunne entuudestaan Lonkaa, mutta yhteinen kemia toimii moitteettomasti kuvauksissa.

– Pirjo on aivan fantastinen näyttelijä ja tosi kiva ihminen.

Heikkilä paljastaa, että aina kemia vastanäyttelijän kanssa ei kuitenkaan toimi.

– Kerran urallani oli tällainen tapaus, jossa henkilökemiamme eivät vain yksinkertaisesti toimineet. En viitsi nimeltä mainita. Jos se ei toimi, niin sen voi kääntää työtä tehdessä haasteeksi ja lopulta voitoksi. 

Heikkilä on ruotsalainen, vaikka hän onkin asunut ikänsä Suomessa. Työkokemusta on karttunut myös rajan toiselta puolelta, niin kameratöistä kuin teatterista. 

Näyttelijä toteaa, että työnteossa on paljon eroavaisuuksia maiden välissä. Niin hyviä kuin huonoja puolia. 

– Ruotsissa annetaan enemmän aikaa kohtausten tekemiseen. Siellä saatetaan kuvata esimerkiksi viisi eri kohtausta päivässä, kun Suomessa saatetaan kuvata peräti 15. Tässä (Karkurit) tuotanossa en tosin kiirettä ole tuntenut. 

Myös näyttelijöissä on eroavaisuuksia. 

– Ei ole ihme, että suomalaiset näyttelijät ovat aika kovaa valuuttaa Ruotsissa, en tiedä onko se jokin historiallinen eroavaisuus: me osaamme mennä syvemmälle tunteisiin kun taas Ruotsissa mennään kepeyden kautta. Täällä tehdään työstä vähän rosoisempaa ja naapurimaassa pidetään siitä, Heikkilä toteaa. 

Karkurit-draamasarja C More -suoratoistopalvelussa torstaista 21.1.2021 alkaen. Ensimmäisellä viikolla sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa ja siitä eteenpäin jakson viikkotahdilla. Yhteensä jaksoja on 10. Karkurit on C More -alkuperäissarja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja