Mainos

Kati-äiti ja Minea-tytär syntyivät molemmat karkauspäivänä: "Onhan tämä aikamoinen sattuma"

Kemistä kotoisin oleva Kati Raati, 31, juhlii karkauspäivänä syntymäpäiviään. Se on vasta 8. kerta, kun Raati puhaltaa kynttilöitä oikeana syntymäpäivänään.

– Vanhemmat päivittelivät synnyttyäni, että pitikin sattua tuolle päivälle, karkauspäivänä syntynyt Kati Raati nauraa puhelimessa.

Salama ei yleensä osu samaan puuhun kahta kertaa, sanotaan. Näin kuitenkin kävi Kati Raatille. Hän on itse syntynyt karkauspäivänä vuonna 1984, ja sattumalta myös hänen kuopuksensa Minea syntyi karkauspäivänä tasan neljä vuotta sitten.

Raatin perhe onkin varsinainen harvinaisuus Suomessa.

– En ole koskaan tavannut toista karkauspäivänä syntynyttä. Onhan se aikamoinen sattuma, että meitä on tässä perheessä kaksi, Raati hymähtää.

Raatia naurattaa hänen muistellessaan neljän vuoden takaista neuvolakäyntiään odottaessaan Minea-kuopusta. Hän ei meinannut uskoa korviaan, kun vauvan lasketuksi ajaksi pamahti sama harvinainen syntymäpäivä kuin hänellä itsellään.

– Pikkuisen meinasi alkaa naurattamaan, kun sen kuuli. Ajattelin kuitenkin, että ei vauvat ikinä kuitenkaan tule ajallaan. Synnytyksen käynnistyttyä ajattelin vielä, ettei seuraavan päivän puolelle menee, Raati muistelee.

Toisin kuitenkin kävi. Raati synnytti kolmannen lapsensa Minean reilusti karkauspäivän puolella yhdeksän aikaa illalla. 

– Onhan se mukava, kun Minea on meidän ainoa tyttö, pääsen jakamaan tyttären kanssa saman juhlan, Raati fiilistelee.

Tuplajuhlat tulossa

Raati on kuullut erikoisesta syntymäpäivästään vuositolkulla. Erityisesti lapsena häntä välillä harmitti olla huomion keskipisteenä. Nykyään asia menee jo rutiinilla, mitä nyt toimittajat soittelevat kerran neljässä vuodessa.

– Muut lapset kiusoittelivat lapsena minua siitä, että eihän nyt ole sinun oikea syntymäpäiväsi. Vielä nykyäänkin asiaa päivitellään joka ikinen kerta, kun asia tulee ilmi. Itselleni se ei ole niin erikoinen asia enää, olen tottunut siihen. Syntymäpäivästä ei tule ongelmia rekistereissä eikä muussakaan päivittäisessä elämässä, Raati kuvailee.

– Mutta onhan siinä välillä vähän selittämistä kahdelle vanhemmalle pojalleni, miksi äidin oikeat syntymäpäivät on niin harvoin, Raati lisää nauraen.

Raati on vuosien saatossa juhlinut syntymäpäiviään aina 28. helmikuuta, koska helmikuu tuntuu kuukautena omimmalta. Tänä vuonna hän pääsee kuitenkin puhaltamaan kakkukynttilöitä ihan oikeana syntymäpäivänään.

Juhlahumua on ollut ilmassa jo viikonloppuna. Tytär ei tosin vielä ymmärrä erikoislaatuisen syntymäpäivänsä päälle.

– Tuskin teen mitään erikoista. Minealle järjestettiin viikonloppuna kunnon Frozen-teemaiset prinsessajuhlat ja siinä samalla kahviteltiin hieman minuakin, Raati kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja