Mainos

Karjalainen: Kyläkoulun oppilaat boikotoivat suvenavausta uskonnolliseen vakaumukseen vedoten – osa vanhemmista ei hyväksy lavalla nähtävää Tuure Boeliusta

Noin puolet Pohjois-Karjalassa Enossa sijaitsevan Louhiojan koulun oppilaista jää pois Joensuun Laulurinteellä tänään järjestettävästä Suomen suven avauksesta, koska osa paikallisista esikoislestadiolaisista ei hyväksy esiintyjävieraana nähtävää Tuure Boeliusta. Asiasta uutisoi sanomalehti Karjalainen.

Louhiojan koulun rehtori Antti Eteläpää kertoi Karjalaisen haastattelussa iltapäivällä, että 47 oppilasta lähtee Laulurinteelle ja viitisenkymmentä jää koululle.

Louhiojan koulun ympäristössä asuu Karjalaisen mukaan paljon esikoislestadiolaisia. Eteläpää kertoo lehdessä saarnamiesten ottaneen yhteyttä kouluun jo noin kuukausi sitten, kun tieto esiintyjästä julkistettiin.

Rehtori puolestaan oli yhteydessä Joensuun kaupungin koulutusjohtajaan, jonka kanssa menettelystä sovittiin.

Tässä tapauksessa vedottiin Eteläpään mukaan uskonnonvapauteen.

Rehtorin tietojen mukaan esikoislestadiolaisiakaan ei ole ryhmänä painostettu päätöksenteossa vaan jokainen perhe on saanut tehdä ratkaisunsa itse.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta suurelle yleisölle tutuksi tullut Tuure Boelius on tubettaja, laulaja ja näyttelijä. Hänet valittiin Vuoden homoksi 2017. Hänen YouTube-kanavallaan on yli 150 000 tilaajaa ja hänen videoitaan katsotaan kuukaudessa yli miljoona kertaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja