Outo seuranhakuvideo: Mies kertoo etsivänsä Suviseuroihin 12–20-vuotiasta neitsyttä seurakseen – poliisi tutkii tapausta

Itä-Suomen poliisi kertoo tutkivansa vanhoillislestadiolaisten suurtapahtumaan Suviseuroihin liittyvää seuranhakuvideota.

Poliisin mukaan tutkinnan kohteena oleva video on herättänyt sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua. Poliisi on saanut useita yhteydenottoja videon tiimoilta ja kiittää saamistaan vihjeistä. Video on levinnyt ainakin Youtubessa.

Iltalehti on julkaissut videon nettisivuillaan.

Mies lupaili videolla jäätelöä ja pitsaa

Videolla esiintyvä mies kuvailee itseään sanoilla "mukava ja rauhallinen, Jumalaan uskova, naimaton herrasmies". Samassa yhteydessä hän sanoo etsivänsä 12–20 vuotiaita tyttöjä seurakseen Suviseuroille.

Mies sanoo edellyttävänsä seuralaistensa olevan neitsyitä. Hän lupaa ostaa seuralaiselleen muun muassa jäätelöä ja pizzaa ja mies sanoo toivovansa, että "tytöistä yksi tai kaksi kerrallaan" olisi hänen vierellään.

Iltalehden tavoittama Suviseurojen seura- ja viestintäosaston puheenjohtaja Juha Alanko kertoo Suviseurojen olleen yhteydessä poliisiin videosta. Alanko kuvaili lehdelle videon olevan ”törkeä ja väärin” ja sanoi, ettei sitä voi mitenkään hyväksyä.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta lisää myöhemmin.

Vanhoillislestadiolaisten massiivinen kesätapahtuma Suviseurat järjestetään tänä vuonna Muhoksella Oulun kupeessa ensi perjantaista maanantaihin. Nelipäiväinen tapahtuma kerää vuosittain kymmeniä tuhansia osallistujia useista eri maista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja