Karita Tykän suuri suru – rakas äiti menehtyi: "Minulla on niin suunnaton ikävä sinua"

3:31
Karita Tykkä kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 1997 – näin hän muisteli aikaa muutama vuosi sitten

Vuonna 1997 Miss Suomeksi kruunattu Karita Tykkä kertoo suru-uutisesta Instagram-tilillään.

Hyvinvointivalmentajana tunnettu Karita Tykkä kertoo Instagram-tilillään, että hänen äitinsä on menehtynyt. Tykkä julkaisi äidistään kauniin, mustavalkoisen nuoruuskuvan, sekä muistokirjoituksen. 

– ÄITI, minulla on niin suunnaton ikävä sinua. Sydämeni on pieninä murusina, vaikka tiedän, että nyt sinulla on kaikki hyvin ja voit hengittää vapaasti.

"Taistelit urheasti loppuun saakka"

Tykän äiti sairasti parantumatonta ALS-tautia. Tauti rappeuttaa lihasten toimintaa ohjaavia liikehermosoluja selkäytimessä, jolloin tahdonalainen lihaksisto surkastuu ja heikkenee. Tykkä kertoo, että hänen äidillään tauti alkoi bulbaarisesti, jossa heikkous ilmenee kielen ja nielun alueella. Duodecim-lehden artikkelin mukaan se johtaa yleensä melko pian puhekyvyn menetykseen sekä nielemis- ja hengitysvaikeuksiin.

– Taistelit urheasti loppuun saakka, et valittanut tai katkeroitunut edes bulbaarisen ALS diagnoosin edessä, halusit elää ja rakastit elämää. Et tehnyt kärpäsellekään pahaa, olit aina läsnä ja lämmin, herkkä ja aina saatavilla jos tarvitsin sinua. Sairauden vuoksi en ole pitkään aikaan voinut soittaa kysyäkseni neuvoa milloin mihinkin kysymykseen, mutta olen voinut katsoa silmiisi, pitää kädestä ja halata – enää voi tehdä niin, Tykkä kirjoittaa tekstissään. 

Tykkä kirjoittaa ikävästään ja siitä, kuinka elämä tuntuu läheisen kuoleman jälkeen niin hankalalta. 

– Askel kerrallaan menemme eteenpäin ja lupaan, että siskoni Katjan kanssa pidämme huolta elämäsi rakkaudesta, ISÄSTÄ, joka kulki kanssasi viimeiseen hengenvetoon saakka. 

– Tiedän, ettei sielu kuole koskaan, se ei silti lohduta juuri nyt.Lepää rauhassa ÄITI – rakastan sinua, me tapaamme vielä, Tykkä lopettaa kirjoituksensa. 

Päivitys on kerännyt rutkasti suruvalitteluja. 

– Lämmin osanottoni,  muun muassa Sara Parikka kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja