Mainos

Kariston kirjapaino täyttää 100 vuotta

Satavuotiaan Hämeenlinnassa sijaitsevan Kariston kirjapainon toiminnan katsotaan alkaneen marraskuun 21. päivänä 1900, jolloin ilmestyi kirjapainon ensimmäinen kustannustuote, Nuorison Joulu. Leipurinkisälli Arvi A. Karlssonin (sittemmin Karisto) ja August Bomanin yhteisestä yrityksestä on kehittynyt merkittävä graafisen alan laitos ja kirjankustantamo.

Kariston nykyinen liikevaihto on 50 miljoonaa markkaa, ja henkilöstöä yrityksessä on 80. Yhtiön toimitusjohtajana on vajaat 20 vuotta toiminut kauppatieteen maisteri Simo Moisio. Karisto Oy jakautuu kolmeen liiketoimintayksikköön.

Kariston kustannusliike on yleiskustantamo, joka julkaisee vuosittain noin sata uutuusnimikettä. Julkaisuohjelmassa on kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta, tieto- ja harrastekirjoja sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Paperijalosteosasto tuottaa erityyppisiä tili- ja konttorikirjoja. Kirjapaino on kirjojen painamiseen ja sitomiseen erikoistunut täyden palvelun painolaitos, jossa vuosittain painetaan ja sidotaan lähes neljä miljoonaa kirjaa sekä kotimaahan että vientimarkkinoille.

Yhtiön satavuotisjuhlan kunniaksi Karisto Oy jakaa apurahoja: kirjailijat Veikko Haakana, Seppo Jokinen, Virve Sammalkorpi ja Arto Kivimäki saavat kukin 30 000 markkaa ja Anu Holopainen 20 000 markkaa sekä suomentajat Auli Hurme-Keränen ja Marja Sinkkonen kumpikin 20 000 markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.