Mainos

Karibianmeren tulvissa satoja kuolleita

Haitissa ja Dominikaanisessa tasavallassa on kuollut lähes 600 ihmistä. Tuhot ovat pahimmat sitten vuoden 1998 hurrikaanin.

Karibianmeren Hispaniola-saaren tulvatuhoja raivattiin on tänään raivattu kuumeisesti elonjääneiden löytämiseksi. Haitin ja Dominikaanisen tasavallan viranomaisten mukaan kuolonuhrien määrä on kivunnut liki 580:een ja satoja ihmisiä on kateissa.

YK on luvannut apua tuhoalueille, joissa tuhannet ihmiset ovat jääneet koditta päiväkausia jatkuneiden rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa. Pelastustöitä on vaikeuttanut se, että vesi on katkonut tieyhteyksiä, sähkö- ja puhelinlinjoja ja vesijohtoja.

Tuho on ollut pahinta sitten vuoden 1998, jolloin hurrikaani Georges iski alueelle hurrikaanin. Dominikaanisen tasavallan puolella tilanne oli pahin lounaisessa Jimanin kaupungissa, josta vesi pyyhkäisi suuren osan tiehensä Soleil-joen tulvittua yli äyräidensä maanantain vastaisena yönä. Ensiapua jouduttiin lennättämään veden saartamaan kaupunkiin.

-Kuolonuhrien määrä nousee minuutista toiseen... Joki pyyhkäisi kaupungin mennessään, kun ihmiset nukkuivat, Dominikaanisen tasavallan pelastuskomission johtaja Radhames Lora Salcedo sanoi tv-haastattelussa Jimanista.

Kova isku Haitille

Haitissa pahiten on kärsinyt Dominikaanisen tasavallan vastainen raja-alue. Kuivuneen joenuoman partaalle rakennetussa Fonds Verettessä kuolonuhreja on ainakin 145. Myös muualla Haitissa rankkasateiden jäljiltä on kateissa kymmeniä ihmisiä.

Avustusoperaatioon on osallistunut myös Yhdysvaltain johtamia rauhanturvaajia, jotka lähetettiin Haitiin viime syksyn presidentin vastaisen kapinan jälkeen. Luonnonkatastrofi on kova isku kahdeksan miljoonan asukkaan Haitille, joka on ennestään Amerikoiden köyhin valtio. Neljä viidesosaa väestöstä elää köyhyydessä.
(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.