Kari Uoti: Tiina Jylhää tai Tape Valkosta ei ole otettu kiinni kiristysepäilyistä – "Päämiehelläni ei ole mitään tekemistä tämän kiristysasian kanssa"

Liikemies Onni Sarmaste kohutusta suojavarustekaupasta: Tuotteet olivat tilatun mukaiset 3:49
Liikemies Onni Sarmaste kohutusta suojavarustekaupasta: Tuotteet olivat tilatun mukaiset

Poliisi tiedotti tänään ottaneensa kiinni kaksi henkilöä törkeästä kiristyksestä epäiltynä. Kiristysepäilyt tulivat ilmi, kun virkavalta selvitti Huoltovarmuuskeskuksen maskikauppasotkuun kytkeytyvää vahingontekoa ja kotirauhan rikkomista.

Maskikauppasotkun toisen osapuolen, yrittäjä Tiina Jylhän juristi Kari Uoti vahvistaa MTV Uutisille, että törkeästä kiristyksestä kiinniotettuina eivät ole Tiina Jylhä tai hänen miehensä Tapio "Tape" Valkonen.

– Aiempaan uutisointiin viitaten, toivoisin että poliisi tällaisissa tiedotustilanteissa selventäisi, kenestä ei ainakaan ole kyse. Joka tapauksessa, minun tietojeni mukaan päämiehelläni ei ole mitään tekemistä tämän kiristysasian kanssa, Uoti sanoo.

Ikkunasta heitettiin kivi

Maskikauppoihin kytkeytyvä liikemies Onni Sarmaste on aiemmin sanonut julkisuudessa, että huhtikuun alussa, riitatilanteen yhteydessä hänen ikkunastaan olisi heitetty kivi.

Hän kertoi tehneensä tutkintapyynnön pariskunnasta, koska uskoo heidän usuttaneen Helvetin enkelit hänen peräänsä.

Poliisi on vahvistanut tutkivansa Huoltovarmuuskeskusjupakkaan kytkeytyvää kotirauhan rikkomista, jossa helsinkiläiskodin ikkunasta heitettiin sisään kivi huhtikuun alussa.

Törkeät kiristysepäilyt tulivat ilmi tätä tapausta koskevan tutkinnan yhteydessä.

Poliisi täsmentää tiedotteessaan, ettei se tässä vaiheessa esitutkintaa kerro julkisuuteen kiinniotetuista henkilöistä tai asianomistajasta.

Virkavalta painottaa, että kyseessä on erikosepäily.

Lue myös:

    Uusimmat