Kari Salmelainen: Juontajanpalkkani oli surkea

Suomalaiskotien lauantai-iltojen vakiovieras Kari Salmelainen juonsi Napakymppi-ohjelmaa 18 vuoden ajan, koska se oli hänen mielestään hauskaa. Rikastumaan juontajan hommalla ei päässyt, ja elanto pitikin tienata ihan muilla töillä.

− Eihän Maikkari paljon mitään maksanut. Mutta kun naama tuli tutuksi, keikkaa pukkasi, ja sillä eli, Kari Salmelainen nauraa, kun häneltä utelee, kuinka paljon 1990-luvun suosituimman tv-ohjelman juontaja tienasi.

Tärkein syy, jonka vuoksi Salmelainen jaksoi tehdä Napakymppiä vuodesta toiseen, oli yksinkertaisesti se, että se oli hauskaa. Salmelainen kertoo monen ihmetelleen, kuinka hän jaksoi tehdä ohjelmaa niin kauan.

− Eräskin rock-toimittaja kysyi kerran puhelimessa, että miksi sä Salmelainen teet sellaista junttiohjelmaa. Satuin silloin olemaan Espanjassa golfaamassa, ja pyysin toimittajaa toistamaan kysymyksen, kunhan olin saanut lyöntini tehtyä. Toimittajan ei tarvinnut kysyä uudelleen.

Kaksi vuotta maailmalla

Napakympin viimeisinä vuosina Salmelainen lähti voittomatkoille mukaan. Tai itse asiassa hän matkusti kohteeseen hieman ennen voittajapariskuntaa ja järjesti heille ohjelmaa. Kun pariskunta sitten saapui paikalle, Salmelainen hengaili heidän kanssaan päivän tai pari ja tallensi tunnelmia videonauhalle. Silloin tällöin sattui kuitenkin niin, että mitään kuvaamiskelpoista tunnelmaa ei päässyt syntymään.

− Kerran eräs pariskunta riiteli niin pahasti, että heidät jouduttiin majoittamaan eri hotelleihin. Erään toisen pariskunnan miesosapuoli ei päässyt perille ollenkaan, sillä hän oli ollut jo Helsinki-Vantaalla niin kännissä, että häntä ei päästetty koneeseen. Kyseinen henkilö oli muuten ilmoittanut aiemmin olevansa absolutisti. Ja tällaisia esimerkkejä on vaikka kuinka paljon, Salmelainen kertaa kommelluksia.

Hän muistelee Napakymppiaikoja hauskoina, mutta raskaina vuosina.

− Välillä tuntui, kuin olisin asunut lentokentällä. Napakympin kaksi viimeistä vuotta menivät niin, että olin lähes koko ajan lentämässä paikasta toiseen ympäri maailman, Salmelainen sanoo.

Ruudussa omana itsenään

Salmelainen nautti ohjelman tekemisestä erityisesti siksi, että hän sai olla oma itsensä.

− Kyllä siellä studiolla aluksi motkotettiin mun vaatteista, mutta lopulta narina loppui, kun ymmärrettiin, että tulen paikalle sama junttihattu päässä ja samat farkut jalassa kuitenkin, Salmelainen muistelee.

Ohjelman teko oli siis mukavaa, eikä se kyllästyttänyt koskaan.

Matti ja Teppokin jaksavat tehdä samaa juttuaan vuodesta toiseen. Napakymppi oli mun juttu, kuuluu yksinkertainen selitys.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja