Karhuemo ja kaksi poikasta rellestävät pihamailla Pieksämäellä – paikallinen yrittäjä kertoo MTV:lle kolmikon tempauksista: "Jäätelöpakettikin oli nuoltu tyhjäksi"

Hyytävä video: Näin helposti karhu taltuttaa hirven 1:29
MTV Uutiset julkaisi muutama viikko sitten hurjan, Ruotsissa kuvatun videon, jossa karhu raatelee loukkaantuneen hirven.

Poliisille on tehty kuluneen viikon aikana useita ilmoituksia Pieksämäen Kukkaromäen ja Nikulanmäen alueella liikkuvista karhuista. Poliisi pyytää karhuhavainnoista välitöntä ilmoitusta hätäkeskukseen.

Nikulanmäentiellä toimiva yrittäjä Miika Kohvakka ei ole omin silmin nähnyt karhuja, mutta niiden läsnäolo alueella ei jää kysymykseksi. 

– Olivat kaataneet roskikset ja levitelleet roskat pitkin metsää, Kohvakka kuvailee näkymää yrityksensä pihassa viime viikolla.

– Jäätelöpakettikin oli nuoltu tyhjäksi, hän jatkaa.

Karhut olivat onnistuneet kaatamaan myös 10 litran maaliämpärin, ja aiheuttaneet sotkua pihaan ja läheiseen metsään levittämällä roskia laajalle alueelle.

Kohvakka ei pelkää karhuja, vaikka niiden aiheuttamat tuhot harmittavatkin. Hän itse ei erottanut pihassaan kuin yhden karhun jäljet, mutta kertoo naapurin nähneen karhuemon pentujensa kanssa alueella.

Poliisin arvion mukaan karhujen liikkuminen alueella ei toistaiseksi aiheuta vaaraa ihmisille, mutta asiasta on syytä olla tietoinen.

Havainnoista ilmoitettava poliisille välittömästi

Karhuhavainnot on tehty noin kahden kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja havaintoalueen pohjoisosissa on Partaharjun suosittu ulkoilualue.

Karhuhavainnot pyydetään ilmoittamaan välittömästi hätäkeskukseen, jolloin myös karkotustoimenpiteet voidaan käynnistää nopeasti.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsi-Savo.

Lue myös:

    Uusimmat