Mainos

Karhu-ryhmän entiselle ylikonstaapelille useita syytteitä – epäillään saaneen väärällä laskutuksella 150 000 euroa

Helsingin poliisilaitoksen valmiusyksikkö Karhun entistä ylikonstaapelia ja valmiusyksikölle tuotteita myyneen suomalaisyrityksen johtohenkilöä vastaan on nostettu useita syytteitä.

Nyt jo eläkkeellä olevaa Karhu-ryhmän ylikonstaapelia vastaan on nostettu syytteet törkeästä petoksesta, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, ampuma-aserikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytteet liittyvät virkatoimintaan. Lisäksi ylikonstaapelia vastaan on nostettu syyte törkeästä petoksesta ja kirjanpitorikoksesta.

Yrityksen johtohenkilöä vastaan on nostettu syyte törkeästä petoksesta ja jo aiemmin kahdesta törkeästä veropetoksesta, kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Asiassa tehtiin esitutkinnan jälkeen lisätutkintaa, jonka perusteella ylikonstaapelia ja yrityksen johtohenkilöä syytetään ensisijaisesti yhdessä tehdystä törkeästä petoksesta.

Erehdyttivät vääränsisältöisillä laskuilla

Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston mukaan asiassa on todennäköiset syyt epäillä heidän yhdessä erehdyttäneen Helsingin poliisilaitoksen henkilökuntaa vääränsisältöisiä laskuja käyttämällä maksamaan yritykselle aiheettomia suorituksia noin 150 000 euroa, jotka ovat päätyneet ylikonstaapelille.

Toissijaisten syytteiden mukaan rahojen siirtämisessä on ollut kysymys törkeästä lahjuksen antamisesta ja törkeästä lahjuksen ottamisesta.

Vastaajat kiistävät syyllistyneensä asiassa rikoksiin.

Juttua käsitellään aikanaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.