Mainos

Karhu hyökkäsi miehen kimppuun tästä talviunipesästä

Karhu on hyökännyt miehen kimppuun Orivedellä Pirkanmaalla. Loukkaantunut mies kuljetettiin sairaalahoitoon. Hyökännyt karhu on poliisin mukaan tapettu.

Kaksi metsästäjää oli ollut kertomansa mukaan jänismetsällä Hirsilässä yhden haulikon, jämtlanninpystykorvan ja venäjänajokoiran kanssa, kun koirat olivat alkaneet haukkua ja etääntyä metsästäjistä. Miehet menivät koirien perässä ja tapasivat ne haukkumassa ojanpenkalla olevaa karhunpesää.

Miesten ollessa noin 3 metrin päässä pesästä karhu hyökkäsi aseettoman miehen kimppuun ja puri tätä päähän ja jalkaan. Toinen koira oli käynyt karhuun kiinni takaa päin ja karhun kääntyessä koiran kimppuun toinen mies ampui ainakin 2 laukausta karhuun, jonka jälkeen karhu kuoli.

Vastoin alkutietoja mies ei loukkaantunut hengenvaarallisesti. Hän oli puhekykyinen paikalla, mutta shokissa. Pelastuslaitos toimitti miehen sairaalaan.

Paikallisen metsästysseuran teurastamoon toimitettava karhu on noin 2-vuotias naaras. Se oli pannoitettu Keuruulla viime vuonna ja noin 160 kilon painoinen.

Herätetty karhu on kiukkuinen

Suurpedon hyökkäys oli yllättävä myös siksi, että karhut nukkuvat tähän vuodenaikaan yleensä talviunta.

Pitkän linjan petotutkija, emeritusprofessori Erkki Pulliainen kuitenkin muistuttaa, että talvipesässään häiritty karhu saattaa herätä, raivostua ja hyökätä.

– Joskus karhu voi myös olla liikkeellä talvella, jos se on etsimässä uutta talvipesää.

Pulliaisen mukaan karhu on hyökännyt ihmisen kimppuun talvisin Suomessa arviolta pari kertaa 30 vuodessa.

Tässä vaiheessa poliisi tutkii tapahtumaa metsästysrikoksena. Miehet ovat kertoneet omaavansa pienriistan metsästysoikeuden kyseiseen maastoon, mutta kaikki seikat selvitetään poliisin mukaan esitutkinnassa tarkasti.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.