Mainos

Karannut koira hämmensi Helsinki-Vantaan kiitotiellä

Helsinki-Vantaan lennonjohto hieraisi muutaman kerran silmiään, kun kiitotiellä juoksenteli koira uudenvuodenpäivänä.

Koira oli matkustanut Oulusta reittilennolla Helsinki-Vantaan lentoasemalle normaaliin tapaan lastiruumassa. Sipu niminen saksanpystykorva oli kuitenkin karannut kuljetushäkistään lennon aikana ja koneen laskeuduttua se karkasi avonaisesta lastiruumasta kuormaajiltaan.

Itä-Uudenmaan poliisilla ei ollut tietoa, miten koira oli karannut häkistään. Koira juoksenteli karkaamisensa jälkeen kiitoradalla muutamia minuutteja.

– Koiraa takaa-ajettiin poliisin ja lentokentän henkilökunnan kanssa yhteistyössä, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tilannekeskuksesta.

Koiran juoksentelu häiritsi lentoliikennettä

Yksi laskeutumassa ollut lentokone joutui lennonjohdon määräyksestä uusimaan laskunsa. Kiitotiellä esteenä olivat koiran perässä olleet poliisit ja lentokentän henkilökunta, jotka yrittivät saada kiinni karkulaista.

Poliisin mukaan kiinniottajilla oli katkeamaton radioyhteys lennonjohtoon, joka järjesteli lentoliikennettä sen mukaan missä koira takaa-ajajineen kulloinkin liikkuivat.

Tilanne päättyi onnellisesti, kun takaa-ajajat saivat koiran pois kiitotieltä maastoon, missä Sipu saatiin kiinni vahingoittumattomana. Poliisilta tiedetään kuitenkin kertoa, että Sipu joutui menemään eläinlääkärin hoitoon isäntänsä saattelemana, koska sen tassut eivät kestäneet juoksualustan liukkautta estävää karkeaa soraa.

Koiria ei lentokentällä ole poliisin muistikuvien mukaan aiemmin jahdattu.

– Ei ole aiemmin tullut vastaan. Kaikkea muuta on takaa-ajettu hirvistä muihin riistaeläimiin.

Finnairin mediasuhteista vastaavan johtajan Päivyt Tallqvistin tiedossa ei ole toista tapausta, jossa eläin olisi päässyt karkaamaan kiitotielle. Eläinten kuljetushäkin ovi on sen sijaan päässyt muutamia kertoja aiemminkin aukeamaan kuljetuksen aikana.

-Viime vuonna oli yksi tapaus, jossa häkin ovi oli auennut ja koira oli päässyt vapaaksi. Koira napattiin ruuman ovelta syliin ja toimitettiin omistajalleen, Tallqvist sanoo.

Hän muistuttaa eläimen kanssa matkustajia varmistamaan, että kuljetushäkki on kunnollinen ja ovi on siten kiinni, ettei eläin saa sitä itse auki sisältä päin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.