Sankaribussikuski Anna pelasti Vinny-koiran liikenteen seasta – kyytiläisten rapsutuksista nauttinut karvaturri löysi kotiin

Tampereella bussilinjalla 29 ajeli tänään hieman tavallisesta poikkeava matkustaja, kun linja-auton kuljettaja nappasi liikenteen seasta kyytiin pörröisen koirakarkulaisen. 

Länsilinjat Oy:n linja-autonkuljettaja Anna* oli huomannut yksin liikenteessä olleen koiran ajaessaan asutusalueella Raholan suunnassa. 

– Se seisoskeli siinä jalkakäytävän reunalla. Vastaan tuli autoja sekä linja-auto, ja takanani oli muutamia autoja. Liikenne oli siis suhteellisen vilkas, Annakuvaa tilannetta viestissään MTV Uutisille.

Anna kertoo hidastaneensa vauhtia heti koiran nähtyään.

– Että pystyisin tarvittaessa pysäyttämään ajoneuvon, jos koira päättäisi yrittää tien yli. 

– Koira kuitenkin seisoi kiltisti paikallaan. Kun minä pysähdyin kohdalle, sain sen kutsuttua kyytiin. Se hyppäsi reippaasti kyytiin ja käveli bussin perälle.

Anna sulki ovet ja soitti hätäkeskukseen kysyäkseen neuvoja. Sieltä hän sai ohjeeksi etsiä eläinsuojeluyhdistystä Pirkanmaan alueelta. 

– Sain lopulta kiinni Boondock’sin työntekijän. Sovimme hänen kanssaan, että hän tulisi noutamaan koiran päätepysäkiltä. Sinne oli noin 35 minuutin matka. 

Päätepysäkillä Boondock’sin työntekijä otti Annan tiedot ylös, luki koiran sirun ja alkoi etsiä omistajaa.

"Mietimme, onkohan hän kulkenut bussilla enemmänkin"

Apua koiran pitämiseksi sisällä linja-autossa Anna sai matkustajilta.

– He silittelivät ja juttelivat koiralle, joka oli selkeästi hämillään tilanteesta. 

Yksi rapsuttajista, bussin kyydissä lapsensa ja anoppinsa kanssa ollut Laura Savolainen, kertoo, että koira oli hämmennyksetä huolimatta tilanteessa rauhallinen ja otti rapsutuksia vastaan kiltisti.

– Mietimme sen perusteella, onkohan se kulkenut (linja-autolla) enemmänkin.

Savolainen ja toinen kyydissä ollut nainen laittoivat koirasta ilmoituksen kahteen eri Facebook-ryhmään, joista toisen karkulaisen omistaja lopulta bongasi ja pääsi sen kautta lemmikkinsä jäljille.  

Karkulaisen kohtalo kosketti

Noin 1,5 vuotta linja-autoa ajaneella Annalla on itsellään kaksi omaa koiraa, joten karkulaisen kohtalo kosketti. 

– Olen kerran aikaisemmin yrittänyt ottaa irtokoiran kyytiin, mutta tuo koira säikähti ja juoksi karkuun, joten minun oli vain jatkettava matkaa, Anna muistelee.

Anna on saanut tämänkertaisesta pelastustarinasta ylenpalttisesti suitsutusta Facebookissa.

– Toivottavasti myös Tampereen seudun joukkoliikenne huomioi tämän sankarikuskin upean teon, yksi kommentoija viestitti.

Myös Laura Savolainen kiittelee kuljettajan toimintaa esimerkilliseksi.

– Kaikki lähtivät hymyssä suin linja-autosta ja kiittelivät kuljettajaa todella paljon. Hän on tarinan todellinen sankari.

MTV Uutiset tavoitti myös Vinny-koiran omistajan, joka kertoi, että koira on nyt onnellisesti kotona. Koiran karkumatka oli kestänyt noin tunnin.

*Käytämme jutussa Annan toiveesta vain hänen etunimeään.

Lue myös:

    Uusimmat