Mainos

Culo-koira tuhosi koppansa ja syöksyi kirmaamaan Helsinki-Vantaan lentokentälle – "Elämäni absurdein hetki"

Emilia Tuukkasen lauantai-ilta sai erikoisen käänteen, kun hänen Culo-koiransa karkasi ruumasta ja jolkotteli pitkin Helsinki-Vantaan lentokenttää.

Uskomaton tapahtumasarja sai alkunsa lauantaina, kun Espanjassa asuva Emilia Tuukkanen oli lentämässä viisivuotiaan amerikanpittbullterrierinsä Culon kanssa Malagasta Suomeen joululomalle. Lento laskeutui Helsinki-Vantaalle aikataulun mukaisesti kello viiden aikoihin iltapäivällä.

– Odottelin siinä muiden lemmikinomistajien kanssa koiraani ruumasta, kun virkailijat tulivat kertomaan, että Culo juoksee vapaana lentokentällä. Se oli tähänastisen elämäni absurdein hetki, Emilia kertoo nauraen MTV Uutisille.

Culo oli onnistunut lennon aikana tuhoamaan kuljetuskoppansa takaseinän ja kun ruuman ovet aukaistiin, kirmasi kentälle salaman nopea matkustaja. Lennolla pitkästynyt koira haistoi oitis vapauden ja vastasataneen lumen.

– Se oli varmaan saanut hampaansa johonkin koloon ja alkanut sitten riuhtoa. Kopan oviaukko oli aivan ehjä, olin vielä laittanut sen nippusiteillä kiinni.

Pelkkä kenttä ei pitbullille riittänyt, vaan Culo päätti Emilian mukaan kurvata vielä huoltotiellekin. Suunnilleen tunnin kestänyt takaa-ajo työllisti Emilian arvion mukaan noin 15 henkilöä. Lopulta nainen sai erikoisluvalla mennä koiransa luokse, koska Culo ei antanut henkilökunnalle kiinni.

– Olin juuri ovella, kun Culo lopulta luovutti. Se oli niin onnellinen saamastaan huomiosta ja läähätti tyytyväisenä noin viiden kilometrin lenkkinsä päätteeksi. Se oli erityinen ilta varmasti myös Helsinki-Vantaan henkilökunnalle.

Koiran käytös yllätti omistajansa täysin, sillä Culo on kokenut matkustaja. Emilia on brasilialaisen jiujitsun moninkertainen Euroopan mestari ja työskentelee treenaamisen ohella Fuengirolassa liikunnanohjaajana. Emilia on asunut poikaystävänsä Santerin kanssa Espanjassa kahden ja puolen vuoden ajan, joten reittilennot ovat tulleet myös Culo-koiralle tutuiksi.

– Se on lentänyt ainakin kymmenen kertaa. Koskaan aiemmin ei ole ollut mitään ongelmia.

Yllättävää on myös se, että repiminen tai tuhoaminen ei ole omistajan mukaan mitenkään Culon tapaista.

– Sen takia tilanne oli niin erikoinen ja yllättävä. Ajattelin ensin, että he ovat sekoittaneet koirat, kun virkailijat tulivat kertomaan tapahtuneesta.

Emilian poikaystävä ei ollut myöskään uskoa korviaan, kun Emilia viestitti hänelle Helsinki-Vantaalta.

– Hän ei uskonut minua ennen kuin soitti ja kuuli äänestäni, että itken. Santeri luuli tosi kauan, että yritän huijata.

Emilia kiittelee vuolaasti Helsinki-Vantaan henkilökuntaa hienosti hoidetusta tilanteesta.

– Monet tulivat sen jälkeen silittelemään Culoa ja toivottelemaan meille hyvää jatkoa.

Finavia vahvistaa MTV Uutisille, että Helsinki-Vantaan lentokentällä oli lauantaina koiran kiinniottoon liittyvä tilanne.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.