Mainos

Karalahti-juttu: "Järjestelijä" otti kaiken vastuun

34-vuotias mies sanoi oikeudessa, että tämä on ollut yhden ihmisen liiga. Karalahti-jutun oikeudenkäynti jatkuu tänään Vantaan vankilassa.

- Tämä oli oma huono suoritus. Muut eivät tienneet huumeista ja ovat syyttömiä, kertoi ison amfetamiinijutun ns. järjestelijä.

- Pahoittelen, että muut ovat syytteessä. Tämä on ollut yhden ihmisen liiga, 34-vuotias mies selvitti, kun häntä kuultiin oikeudessa.

Syyttäjä Erkki Huhtala ei häntä uskonut.

- Puhuu höpöä, mutta palataan siihen myöhemmin, Huhtala totesi kysymyksiä esittäessään.

Syytteiden mukaan järjestelijä ja kaksi moottoripyöräjengiläistä ovat pariakymmentä amfetamiinikiloa koskevan jutun päätekijät. Jengiläiset on poliisin esitutkintapöytäkirjassa nimetty "johtajiksi".

Näiden lisäksi syytteessä on kaksi virolaista "maahantuojaa" sekä kolme "rahoittajaksi" nimettyä henkilöä, joista jääkiekkoilija Jere Karalahti on yksi. Tiistaina syytteitä luettiin myös joukolle "työmiehiä".

"Yksissätuumin itseni kanssa"

- Huumejutut olen tehnyt yksissätuumin itseni kanssa, järjestelijä kuvasi tapahtumia.

Mies kertoi oikeudessa myyneensä keväällä rakennusalan firmansa ja olleensa Tallinnassa juhlimassa. Siellä hän oli tavannut Elvis -nimisen miehen, joka oli tarjonnut mahdollisuutta ostaa amfetamiinierä.

- Ajattelin, että sillä voisin päästä veloista.

- Sain kerättyä 70 000 euroa ja sillä sai 14 kiloa amfetamiinia.

Rahat oli viety Viroon huhti-toukokuussa ja kesä-heinäkuun vaihteessa hän oli saanut kartan kätkölle Helsingin Rajatorppaan, jossa piti olla 14 kiloa huumeita. Järjestelijän tietämättä kaksi kätköä oli jo tyhjennetty. Poliisi oli löytänyt 2,5 kilon ja 8 kilon erät.

Järjestelijä oli nähnyt kätköpaikalla ihmisiä, joita epäili - aivan oikein - poliiseiksi. Hän oli poistunut paikalta, mutta myöhemmin lähettänyt tuttavansa paikalle hakemaan tavaraa. - Hän ei tiennyt, että kyse oli huumeista.

"Muut eivät tienneet huumeista"

Huume-jutun järjestelijä otti kaiken vastuun

- Tuli rahahuolia ja pyysin kavereilta apua, 34-vuotias kertoi.

- He eivät tienneet huumeista mitään. Tämä juttu oli oma tyhmä idea, josta ovat nyt kärsineet kaikki muut. Pahoittelen.

- Kyse on kavereista, ei mistään organisaatiosta. Puhelinsoitot ja yhteydenpito on ollut normaalia kavereiden välistä. Tämä ei ole organisaatio. En pidä Bandidoseja rikollisliigana, vaan moottoripyöräharrastajina, jotka ovat ystäviäni.

Syyttäjän näkemys on se, että järjestelijä toimi jengiläisten alaisuudessa ja hoiti huumekaupan rahoitusta, huumeiden säilytystä, myyntiä ja rahojen keräämistä. Syyttäjän näkemys on, että huumejuttu on laajempi kuin mistä 34-vuotias kertoo.

Jere Karalahden osuutta huumejutusta käsitellään torstaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.