Mainos

Käräjäoikeuksien määrän karsiminen huolettaa myös hallituspuolueiden kansanedustajia

Käräjäoikeuksien määrän karsiminen 27:stä 20:een herättää eduskunnassa huolta myös hallituspuolueissa keskustassa ja perussuomalaisissa. Käräjäoikeuksien toimipaikkojen määrää vähennettäisiin nykyisestä 57:stä 36:een.

Kansanedustajat näkevät ongelmia esimerkiksi pitkissä etäisyyksissä ja palveluiden saavutettavuudessa, kielellisten oikeuksien ja kansalaisten oikeusturvan toteutumisessa.

– Palvelujen saavutettavuus pitää ottaa huomioon. Tuleeko tästä uudistuksesta aitoja säästöjä? kysyi esimerkiksi keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen eduskunnan lähetekeskustelussa.

SDP:n Johanna Ojala-Niemelä vaati, että oikeusministeriössä seurataan tarkasti käräjillä käynneistä seuraavia matkustuskuluja uudistuksen jälkeen.

Sähköisen palvelun lisääminen ei kriittisiä kansanedustajia vakuuta, sillä kaikilla kansalaisilla ei ole riittävää osaamista tai laitteistoa hoitaa asioitaan sähköisesti. 

Huolta kannettiin myös henkilöstöön kohdistuvista säästöistä, erityisesti seuduilla, joilla muutenkin on toteutettu paljon säästöjä.

– On välttämätöntä, että lakivaliokunta tarkastelee tätä kysymystä erittäin perusteellisesti, sanoi Kimmo Kivelä (ps.).  

Hänen mukaansa vaarana on myös se, että jutturuuhkat keskittyvät.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.