Kanye West pyytää anteeksi antisemitistisiä lausuntojaan – somessa täystyrmäys: "Paskapuhetta"

Onko Kanye Westillä kaikki hyvin? Tähden sekava käyttäytyminen herättää huolta 8:02
Video vuodelta 2020: Onko Kanye Westillä kaikki hyvin? Tähden sekava käyttäytyminen herättää huolta

Kanye West pyytää somessa anteeksi.

Yhdysvaltalainen rap-artisti Kanye "Ye" West julkaisi sometileillään hepreankielisen tekstin, jossa hän pyytää juutalaisyhteisöltä anteeksi antisemitistisiä ulostulojaan. West antoi viime vuonna useita juutalaisvastaisia lausuntoja muun muassa sosiaalisessa mediassa sekä haastatteluissa. Lausuntojen myötä lukuisat brändit, kuten Adidas, Balenciaga ja Gap, ilmoittivat lopettavansa yhteistyön räppärin kanssa.

Tekstissään räppäri pahoittelee "sanojensa tai tekojensa aiheuttamia tahattomia purkauksia".

– Tarkoituksenani ei koskaan ollut loukata tai olla epäkunnioittava, ja olen syvästi pahoillani aiheuttamastani tuskasta, West kirjoittaa.

– Olen sitoutunut aloittamaan itsestäni ja oppimaan tästä kokemuksesta varmistaakseni suuremman herkkyyden ja ymmärryksen tulevaisuudessa. Anteeksiantonne on minulle tärkeää, ja olen sitoutunut hyvittämään tekoni ja edistämään yhtenäisyyttä, hän jatkaa tekstiään.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Westin anteeksipyyntö on saanut täystyrmäyksen X-viestipalvelussa.

Vitut Kanye Westistä ja hänen paskasta anteeksipyynnöstään juutalaiselle yhteisölle. Hän sanoo näin vain, koska häneltä on tulossa uusi albumi, yksi kirjoittaa.

– Emme hyväksy anteeksipyyntöäsi, toinen linjaa.

– Ketä kiinnostaa, että Kanye West pyysi anteeksi antisemitistisiä lausuntojaan? Minua ei, koska hänen managerinsa antoivat lausunnon hänen tulevan albuminsa julkaisun vuoksi. Hätäinen anteeksipyyntö vuosien antisemitismistä on paskapuhetta, kolmas kommentoi.

West kohautti hiljattain esiintymällä Ku Klux Klan -tyylinen huppu päässään tulevan Vultures-albuminsa kuuntelutilaisuudessa Miamissa. Ku Klux Klan on rasistinen, Yhdysvalloissa perustettu äärijärjestö.

Westin Vultures-albumin oli alunperin määrä tulla julki joulukuussa, mutta albumin julkaisua on nyttemmin siirretty tammikuulle. Albumin nimikkokappaleessa West räppää karkeaa kieltä käyttäen, ettei voi olla antisemitisti harrastettuaan seksiä juutalaisen naisen kanssa.

West kertoi vuonna 2018 saaneensa diagnoosin kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Lähteet: CNN, Billboard 

Lue myös:

    Uusimmat