Adidas lopettaa yhteistyönsä Kanye Westin kanssa – syynä vihapuhe

Jättiomaisuus, mielenterveysongelmat, valtava julkisuus – mikä ajoi kohupari Kardashian–Westin erilleen? 8:14
Kanye West erosi seurapiiritähti Kim Kardashianista helmikuussa 2021 – mikä ajoi kohuparin erilleen?

Suosittu Yeezy-merkki on tullut tiensä päähän Adidaksen lopettaessa yhteistyönsä Kanye Westin kanssa.

Vaatejätti Adidas ilmoitti tiedotteessaan lopettavansa yhteistyönsä Yen (ent. Kanye Westin) kanssa. Syyksi yhtiö nimeää miehen antisemitistiset puheet ja teot.

– Adidas ei suvaitse antisemitismiä ja muuta vihapuhetta. Yen viimeaikaiset kommentit ja toimet eivät ole olleet hyväksyttäviä. Ne ovat olleet vihamielisiä ja vaarallisia. Ne loukkaavat yrityksemme arvoja monimuotoisuudesta, keskinäisestä kunnioituksesta ja oikeudenmukaisuudesta, tiedotteessa kerrotaan.

Yhteistyön loppumisen seurauksena miljardien arvoinen Yeezy-merkin tie on niin ikää tullut tiensä päähän.

– Perusteellisen tarkastelun jälkeen yhtiö on tehnyt päätöksen lopettaa kumppanuus Yen kanssa välittömästi, lopettaa Yeezy-merkkisten tuotteiden tuotannon ja lopettaa kaikki maksut Yelle ja hänen yrityksilleen.

West menettää niin ikää miljardöörin statuksensa. Talouslehti Forbes arvioikin räppärin omaisuuden supistuvan 1,5 miljardista 400 miljoonaan dollariin Yeezy-merkin loppumisen johdosta.

West on aiheuttanut hämmennystä viime aikoina runsaasti muun muassa sosiaalisessa mediassa. Hän on hyökännyt muiden julkisuudesta tuttujen henkilöiden kimppuun sosiaalisen median kautta, jonka lisäksi hän on laukonut lukuisia antisemitistisiä kommentteja. 

Lisäksi Ye kuvattiin hiljattain Pariisissa rasistisuuteen viittaavassa "White lives matter" -paidassa.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat