Mainos

Kansanedustajat: Maakaupat kuriin

Kansanedustajat haluavat selvittää maanhankinnan rajoittamisen mahdollisuutta. 45 minuuttia -ohjelman keskiviikkona julkaisena uutinen venäläisten tekemistä tonttikaupoista tärkeillä alueilla kirvoitti keskustelun myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa.

Pian ohjelman jälkeen puolustushallinto raportoi pääministerin esikuntaa aiheesta. Ulkoasiainvaliokunnassa asia oli esillä turvallisuuspoliittisen selonteon yhteydessä.

- Pitäisikö nyt vakavasti miettiä ostorajoitusten asettamista joillekin maa-alueille. Erityisesti sellaisille tonteille, jotka ovat strategisesti merkittäviä tai jotka ovat strategisesti merkittävien kohteiden lähimaastossa, toteaa kansanedustaja, valiokunnan varapuheenjohtaja Markku Laukkanen (Kesk.).

Kansanedustajat haluavat suomalaisille oikeuden ostaa maata Venäjältä. Venäjän lainsäädännön mukaan ulkomaalaiset eivät voi hankkia maata raja-aluevyöhykkeiltä.

- Suomen viranomaisten on vaadittava vastavuoroisuutta venäläisiltä. Tämä ei voi käydä laatuun, että venäläiset ostavat täältä eikä suomalaiset voi ostaa venäjältä, sanoo ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen (Kok.).

- Se on ihan normaalia keskustelua, kun lähdetään vastavuoroisuuden kautta asiaa esittämään, kansanedustaja Eero Akaan-Penttilä (Kok.) painottaa.

Puolustusministerin Jyri Häkämiehen (Kok.) mukaan maakaupoissa ei ole turvallisuusriskiä. Eilen Eduskunnan kyselytunnilla saatu vastaus ei tyydytä keskisuomalaista kansanedustajaa.

- Kun EU- tai ETA -alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille määrätään lukukausimaksut yliopistoihin, niin luulisi, että maanhankinta voitaisiin saada luvanvaraiseksi näiltä alueilta, kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (KD) kuvaa.

Kansanedustajat ovat huolissaan myös Suomeen syötetyn rahan alkuperän puhtaudesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.