Mainos

Kansanedustaja valitti kansanedustajista oikeusasiamiehelle: "Edustajan puheoikeutta ei saa rajata"

SDP:n listakohu jatkuu valitusten voimalla. Tänään sekä yksittäinen kansalainen että kansanedustaja on tehnyt niin sanottuun Lindtmanin listaan liittyvän valituksen.

Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen on tehnyt oikeusasiamiehelle valituksen SDP:n eduskuntaryhmän johdon toimista.

– Katson heidän yrittäneen rajata kansanedustajan puheoikeutta, joka on perustuslaissa taattu, sanoo Kaj Turunen MTV Uutisille.

Turusen mielestä kansalaisen tekemä puhemiesten toimintaa Lindtmanin puhujalista-asiassa koskeva valitus johtaa keskustelua pois asian ytimestä.

– Puhemiesten toiminta ei ole tässä tärkein asia, vaan se, että demariryhmän johto yritti rajata omien kansanedustajiensa puheoikeutta eduskunnassa, sanoo Turunen.

Yksittäisen kansalaisen tekemä valitus kohdistuu puhemiehiin, jotka valituksen mukaan ovat antaneet Lindtmanin listan vaikuttaa toimintaansa puhemiehinä.

Kaj Turunen teki valituksen kansanedustaja Tuula Haataisesta, Tarja Filatovista ja Antti Lindtmanista. Turusen mukaan hän teki valituksensa, koska kansanedustajat ovat julkisen vallan käyttäjiä, eikä heidän toimintansa puhujalista-asiassa ole ollut hyväksyttävää.

Julkisuudessa on puhuttu paljon Lindtmanin listasta, mutta kansanedustajat  Filatov ja Haatainen liittyvät asiaan siksi, että he toivat listan puhemiesneuvostoon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.