Mainos

Kansanedustaja lähetti hämmentävän Yle-viestin: En uhkaillut, puhuin katsojaluvuista

Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen lähetti eilen Ylen A-studion lähetykseen twiitin, joka tulkittiin Yleen kohdistuvaksi uhkailuksi. Turunen sanoo hämmästyneensä, että viesti tulkittiin väärin ja lähti elämään omaa elämäänsä sosiaalisessa mediassa.

Eilen illalla Ylen A-studion suorassa lähetyksessä moni katsoja hieraisi silmiään kun perusuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen tviittasi: ”Ylen hyökkäys PS:ää vastaan tulee vielä Ylelle vastaan...”.

Ohjelmassa käsiteltiin perussuomalaisten julkisuuskuvaa. Monet tulkitsivat Turusen viestin Yleä uhkaavaksi. Turunen kuitenkin sanoo, ettei se ollut hänen tarkoituksensa.

– Kun kirjoitin, että tulee Ylelle vielä vastaan, tarkoitin sitä lähinnä katsojaluvuissa. Perussuomalaisten sisäiset ja ulkoiset asiat saavat jo vähän ylikorostetun aseman mediassa. Ja varsinkin Ylellä, että kolme kertaa viikossa tulee perussuomalaisten uutiset suorana, sanoo Turunen.

Median kiinnostus hämmentää

Turunen ei koe, että Yle toimisi kohtuuttomasti perussuomalaisia kohtaan, mutta saatu media-aika hämmentää.

– Pienistäkin asioista tehdään erittäin merkittävän isoja lööppejä ja uutisia ja tämä hämmästyttää hiukan. Tämäkin haastattelu kertoo siitä, että yhden tviitin pohjalta tehdään juttua. Mielestäni kokonaisuus on sitä luokkaa, että onko katsojilla kiinnostuksen taso samaa luokkaa kuin tekijöillä, sanoo Turunen.

Sananvapautta Turunen ei halua lähteä rajaamaan, vaan ymmärtää, että se on rajoittamatonta.

– Tietysti medialla on vapaus käsitellä asioita siitä näkökulmasta kuin he ohjelmia tekevät. Medialla täytyy ilman muuta olla rajaton vapaus tehdä ohjelmia. Olen huolissani siitä, että pystyvätkö toimittajat oikeasti aistimaan, mikä kansalaisia kiinnostaa laajemmin vai tehdäänkö sitä ohjelmaa tekemistä toimittajan oman kiinnostavuuden näkökulmasta, sanoo Turunen.

Minkälaisista asioista kansalaiset sitten Turusen mielestä haluaisivat kuulla?

– En minä sitä osaa sanoa, mitä kansalaiset haluavat kuulla tai mikä kansalaisia kiinnostaa, mutta tässä alkaa kansalaisten kiinnostus laskemaan, kun puhutaan vain perussuomalaisten sisäisistä asioista tai kannatuksesta, Turunen päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.