Kansallisteatterin lavan täyttää viikonloppuna huikea sirkus, joka pelasti esiintyjät syrjäytymiseltä: "Heillä on mieletön potentiaali ja energia"

Huipputason sirkuskonsertti Kansallisteatterissa 1:17

Neljällä mantereella kiertävä kolumbialainen sirkusryhmä Circolombia esiintyy viikonlopun ajan Helsingissä Kansallisteatterissa.

Ryhmä saapui Cirko-festivaalien pääesiintyjäksi. Kansainvälistä menestystä saaneen Acelere-esityksen esiintyjistä osa on opiskellut Circo Para Todos -sirkuskoulussa, joka perustettiin tukemaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria sirkuskoulutuksen avulla.

Koko kansan sirkuskoulu

Circolumbia-ryhmän taiteellinen johtaja Felicity Simpson on entinen sirkusesiintyjä ja hän oli perustamassa vähäosaisten sirkuskoulua, joka on nykyisin Kolumbian valtiollinen sirkuskoulu. Koulusta on kasvanut kansainvälisiä sirkustaitelijoita.

– Me uskomme, että sirkus on yksi vaihtoehto. Lapset, joilla ei ole akateemista koulutusta ovat sopivampia tähän uskomattomaan elämäntapaan. Heillä on mieletön potentiaali ja energia. Meidän tehtävä on kanavoida se uraan ja esitykseen, sanoo Simpson.

Acéléréssa kuuluu ja näkyy kolumbialainen musiikki ja kulttuuri. 

– Kolumbialaiset syntyvät tanssimaan ja laulamaan. Se on tärkeä osa jokapäiväistä elämää. Me uskomme jakamiseen, joten laitoimme esitykseen musiikkia, tanssia ja sirkustemppuja, paljastaa Simpson.

Lue myös:

    Uusimmat