Metsästäjä ampui vahingossa maastopyöräilijän kansallispuistossa – ehdollinen tuomio törkeästä kuolemantuottamuksesta

1:31
Metsästäjä kertoi luulleensa pyöräilijää metsoksi.

Maastopyöräilijän Urho Kekkosen kansallispuistossa ampunut metsästäjä tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lapin käräjäoikeus antoi asiasta tuomion tänään.

Tapauksessa linnustamassa ollut mies oli vahingossa ampunut puistossa ulkoilleen miehen.

Tähtäsi, mutta ampui vahingossa

Mies kertoi oikeudessa nähneensä harhautuneensa lähemmäs polkua kuin oli aikonut ja nähnyt mustan möykyn, jonka arveli olleen aiemmi näkemänsä metso.

Tähdätessään mies oli kuitenkin nähnyt kiikarilla jotain vihreää ja liikettä, joten päätti olla ampumatta. Laittaessaan varmistinta takaisin päälle ase oli kuitenkin lautennut. Samalla mies näki "jonkun mustan tipahtavan" ja alkoi hetken päästä kuulla huutoa. 

Paikalle käveltyään metsästäjä huomasi järkytyksekseen ampuneensa maastopyöräilijää. Paikalle tehtiin tuli ja apua odotettiin pari tuntia. Uhri kuoli ylävartaloon saamaansa vammaan.

Ase saattoi laueta hipaisusta ja oli lauennut vahingossa ennenkin

Oikeuden mukaan aseen liipasin oli liian herkkä, ja saattoi laueta pelkästä hipaisusta. Ase oli jo kahdesti aiemmin lauennut miehen käsittelyssä vahingossa, joten hän tiesi aseensa olevan erittäin herkkä varsinkin herkistinstä käytettäessä, ja hänen olisi tullut olla erityisen huolellinen sitä käyttäessään.

Vuonna 1954 syntynyt mies tuomittiin metsästysrikoksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta 1 vuoden 4 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. 

Hänet määrättiin lisäksi maksamaan 12 000 euron korvaukset uhrin omaisille kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja