Mainos

Kansallisoopperalta ja Estonia-teatterilta yhteistuotanto

Suomen kansallisooppera ja tallinalainen Estonia-teatteri esittävät yhteistyössä Tauno Pylkkäsen Mare ja hänen poikansa -oopperan. Oopperan ensi-ilta on syksyllä Tallinassa.

Suomen kansallisooppera ja virolainen Estonia-teatteri suunnittelevat yhteistuotantoa.

Tauno Pylkkäsen ooppera Mare ja hänen poikansa esitetään syyskuussa konserttiversiona Estonia-teatterissa Tallinnassa ja keväällä 2005 Suomen kansallisoopperassa. Teoksesta tehdään samalla myös ensimmäinen kokonaislevytys.

Esitys valmistetaan Kansallisoopperan ja Estonian yhteistyönä. Kuoro ja orkesteri ovat Estoniasta ja solistit Kansallisoopperasta. Orkesteria johtaa kapellimestari Hannu Lintu. Solisteina laulavat muun muassa Raimo Sirkiä, Juha Uusitalo, Esa Ruuttunen, Juha Riihimäki ja Kai Valtonen. Levy-yhtiö Ondine nauhoittaa esitykset levytystä varten Tallinnassa. Konsertit Estonia-teatterissa ovat 10. ja 11. syyskuuta. Kansallisoopperassa teos esitetään 2. huhtikuuta 2005.

Mare ja hänen poikansa oli säveltäjä Tauno Pylkkäsen (1918-1980) läpimurtoteos. Aino Kallaksen näytelmään perustuva ooppera kantaesitettiin vuonna 1945 ja viimeinen esitys nähtiin Kansallisoopperassa marraskuussa 1953, yli puoli vuosisataa sitten.

Pylkkäsen runsaasta oopperatuotannosta saivat kiitosta muun muassa Opri ja Oleksi, radio-ooppera Sudenmorsian sekä säveltäjän viimeiseksi oopperaksi jäänyt Tuntematon sotilas vuodelta 1967. Suomen kansallisoopperan taiteellisena johtajana Pylkkänen toimi vuosina 1960-1969.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.