Kärkkäinen perustelee, miksi tavaratalossa saa alennusta rokotevastaisen ryhmän nimellä: "Vastustan kansalaisten terveyserottelua, kannanotto perusoikeuksien puolesta"

Tavarataloketju Kärkkäisen omistaja Juha Kärkkäinen kommentoi tiedotteessaan MTV Uutisten juttua siitä, että koronarokotevastaisella kanavalla on jaettu alennuskoodia Kärkkäiselle ja välitetty siellä Kärkkäisen henkilökohtaiset terveiset.

Juha Kärkkäinen ei kommentoinut asiaa MTV Uutisille, kun alkuperäinen juttu valmistui.

Kärkkäinen toteaa nyt asiakkaileen lähettämässään ja Facebookissa julkaisemassaan tiedotteessa ”sekä uutisoinnin sisällön että mittasuhteiden kaipaavan oikaisua”.

"Antamani lupaus pitää"

Kärkkäisen harmittelee sitä, että uutisissa hänen mukaansa kyseenalaistettiin hänen lokakuussa antamansa lupaus siitä, etten yhtiön edustajana tai edes yksityishenkilönä jatkaisi enää poliittisten tai yhteiskunnallisten kysymysten kommentointia.

– Alennuskoodi ei ole tuore, vaan se luotiin jo viime huhtikuussa, kun suomalaisten perusoikeuksiin kuuluvia kokoontumis- ja liikkumisvapauksia rajoitettiin. Keväällä yli kuuden hengen ryhmien kokoontuminen ulkona kiellettiin useissa kaupungeissa. Koodi oli silloinen kannanotto kansalaisten perusoikeuksien puolesta, Kärkkäinen sanoo tiedotteessa.

– Koodi annettiin kuukausia ennen kuin linjasin itse, etten enää kommentoi politiikkaa. Antamani lupaus siis pitää.

Koodi ei ollut salainen

Kärkkäinen sanoo vastustavansa kansalaisten laitonta erottelua heidän terveystietojensa perusteella. 

– Tästä syystä jaoin viime keväänä alennuskoodin tavallisille kansalaisille, jotka uskaltavat ja jaksavat vastustaa epäoikeudenmukaisia rajoituksia sekä koronapasseja pyyteettömästi vapaa-ajallaan. Alennuskoodilla oli sama nimi kuin koronarokotevastaisella ryhmittymällä.

– Alennuskoodi ei ole omalta osaltani poliittinen kannanotto, enkä tiennyt sen merkitystä, kun siitä päätettiin.

Kärkkäinen kiistää myös sen, että alennuskoodia olisi ollut salainen. 

– Tosiasiassa koodia jaettiin täysin julkisella Telegram-kanavalla, eikä sen näkyvyyttä pyritty rajoittamaan. Minä itse en ole osallistunut kanavan keskusteluihin, eivätkä nimissäni välitetyt terveiset olleet minun kirjoittamiani.

"Median motiivi on vahingoittamistarkoitus"

Kärkkäinen kokee olevansa mediassa jatkuvien hyökkäysten kohde. 

– Ilmeinen motiivi on puhdas vahingoittamistarkoitus. Lehdistö pyrkii lietsomaan liiketoimintaa uhkaavia boikottikampanjoita yhtiötämme kohtaan, koska en ole yksityishenkilönä valmis hyväksymään esimerkiksi vallitsevaa koronapolitiikkaa. Kyse on poliittisesta vainosta.

Hän painottaa vielä, että hänen yhtiönsä tekee jatkossakin kauppaa ”kaikkien kanssa näiden yhteiskunnallisiin näkemyksiin katsomatta”

– Sillä erottelun ja poteroitumisen sijaan Suomi kaipaa nyt yhtenäisyyttä, Kärkkäinen sanoo.

Asenteet kärjistyvät - mistä rokotevastaisuus kumpuaa? 10:56

Katso myös: Asenteet kärjistyvät - mistä rokotevastaisuus kumpuaa?

Lue myös:

    Uusimmat