Tänään tehty kansalaisaloite dieselveron poistamisesta kerää huimaa vauhtia allekirjoituksia – voi ylittää tarvittavan rajan jo illan aikana

Dieselin hinta lähenteli ysivitosta maanantaina pk-seudulla 0:16

Tänään vireille laitettu kansalaisaloite dieselveron poistamisesta on kerännyt jo yli 36 000 allekirjoitusta. Aloite vaatii 50 000 nimeä edetäkseen eduskunnan käsiteltäväksi.

Aloitteen tekijöiden mielestä dieselautojen käyttövoimaveron perusteena oleva käyttökustannusten tasaus bensiini- ja dieselpolttoainetta käyttävien autojen välillä ei enää toteudu.

– Käyttökustannukset ovat dieselautoilla paljon suuremmat kuin bensiiniä käyttävillä autoilla, johtuen dieselpolttoaineen hinnankorotuksista, aloitteen perusteluissa todetaan.

Dieselin ja 95-oktaanisen bensiinin hintaero on kaventunut viime aikoina olemattomiin. Paikoitellen diesel on totutusta poiketen jopa kalliimpi vaihtoehto.

Nesteen energia-asiantuntijan Lauri Kärnän mukaan dieselin varastotasot ovat tällä hetkellä hyvin alhaiset, mikä nostaa sen hintaa. Hän sanoo, että hintojen normalisoitumista on hankala ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat