Kansainvälinen valuuttarahasto esittelee Suomen taloutta koskevan arvionsa

2:02
Vuonna 2019 Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ruoti hallituksen talouslinjauksia. Se ei usko, että Suomi pääsee tavoitteeseensa talouden tasapainosta vuoteen 2023 mennessä.

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n valtuuskunnan johtaja Wojciech Maliszewski esittelee IMF:n laatiman Suomen taloutta koskevan arvion tänään aamupäivällä Helsingissä.

IMF arvioi säännöllisesti jäsenmaidensa taloutta. Arvio on ensimmäinen koronakriisin puhkeamisen jälkeen. Edellisen kerran IMF esitti Suomea koskevan arvionsa kaksi vuotta sitten.

Viimeksi esitettiin ympäristölle haitallisten tukien poistoa

Tuolloin IMF esitti Suomen hallitukselle muun muassa ympäristölle haitallisten tukien poistoa. Rahasto huomautti, että niiden yhteenlaskettu määrä on 3,5 miljardia euroa vuodessa, mikä vastaa noin neljäsosaa tämänhetkisistä koulutusmenoista.

IMF:n mukaan hallituksen on löydettävä muitakin säästökohteita, ja kustannusten kehitys on otettava huomioon myös keskustelussa sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta.

Valuuttarahasto piti Suomen hallitusohjelman tavoitteita ihailtavina, mutta haasteena on niiden toteutuminen. IMF piti epätodennäköisenä, että Suomen talous olisi tasapainossa hallituksen tavoitteen mukaisesti vuonna 2023.

Tätä arviota IMF on varmasti joutunut päivittämään, koska koronan vuoksi Suomen hallitus joutunut tukemaan taloutta poikkeuksellisin keinoin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja