Kansainvälinen ampumahiihtoliitto avustaa Kontiolahden kisajärjestäjiä – katsomot suljettiin yleisöltä aivan kisojen alla

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU tukee kolmea lajinsa maailmancup-kisajärjestäjää, joihin koronaviruspandemia iski maaliskuussa. Yksi tukea saavista on Kontiolahti, jossa  kilpailtiin 12.–14. maaliskuuta.

Yleisö ei päässyt Kontiolahdella ladunvarteen eikä katsomoihin, ja päätös ilman katsojia kilpailemisesta tuli ensimmäisen kilpailupäivän iltapäivällä. Suomalaisittain kisoista tuli muutenkin haikeat, sillä Kaisa Mäkäräinen päätti uransa kotimaisemissaan. 

Kontiolahden Urheilijoiden puheenjohtaja Kimmo Turunen ei halunnut valottaa tarkemmin IBUn tukisummaa. Kisatapahtuman aikaan kisajärjestäjät laskivat, että pääsylippujen yhteisarvo olisi ollut noin 400 000 euroa.

– IBUn tuki korvaa osan menetetyistä tuloista, Turunen sanoi.

Kontiolahden lisäksi tukea saivat Tshekin Nove Mesto ja Norjan Oslo, jossa cup-kauden päätöskisat jäivät kokonaan kisaamatta.

IBUn hallituksen norjalaisjäsen Tore Böygard kertoi VG-lehdelle, että Holmenkollen sai IBUlta anomansa 200 000 euroa. Oslon osuus oli kisakolmikosta suurin, koska siellä ei pystytty kilpailemaan ollenkaan.

Nove Mesto isännöi maailmancupia ennen Kontiolahtea, ja sielläkin kilpailtiin ilman yleisöä.

Kontiolahti on neuvotellut tuesta myös valtakunnallisella ja Pohjois-Karjalan maakunnan tasolla. Yhteiskunnan mahdollinen tuki ja kisan sponsorien panostukset ovat vielä auki.

Kontiolahdella kilpailunjohtajana toiminut Tomi-Pekka Riihivuori kertoi, että suuri osa kisoihin lipun ostaneista on pyytänyt rahat takaisin. Osa on siirtänyt pääsyliput marraskuiseen maailmancupiin, joka avaa uuden kauden, ja osa tukenut kisajärjestäjiä lipunhinnalla.

Kontiolahti on uudelleen maailmancupin isäntänä 28.–29. marraskuuta. Ohjelmassa ovat normaalimatkat ja sprintit.

Lue myös:

    Uusimmat