Kontiolahden maailmancupista tulossa karmeat tappiot – "Se kiteyttää tässä vaiheessa olennaisimman"

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Koronavirus pähkinänkuoressa – tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta.

Ampumahiihdon maailmancupkilpailut tänä viikonloppuna Kontiolahdessa on tekemässä mittavat taloudelliset tappiot kisajärjestäjälle. 

Kontiolahden kisojen tapahtumajohtaja Tomi-Pekka Riihivuori kertoo MTV Urheilulle, että kisat aiotaan vetää maaliin yleisötapahtumana koronaviruksen uhasta huolimatta.

– Me odotamme tietoja ja olemme olleet säännöllisesti viranomaisiin yhteydessä. Heidän ohjeistuksensa ja päätösten mukaan edetään, Riihuori sanoo.

– Kisat järjestetään normaalisti ellei toisin päätetä. Sama koskee varmasti muitakin tapahtumia Suomessa.

Helsingin Sanomien uutisoiman tiedon mukaan Suomen hallitus on ilmoittamassa suuret yleisötapahtumat peruvasta ohjeistuksestaan tänään kello 13.45 alkavassa tiedotustilaisuudessa.

Jos niin käy, Kontiolahden kisat tuottavat valtavat tappiot kisajärjestäjille, vaikka tapahtuma saataisiinkin rullattua läpi ilman yleisöä.

Lipunmyynti on sakannut pahasti

Vaikka Kontiolahden kisoja ei peruttaisikaan, tapahtuma on silti jäämässä taloudellisesti reippaasti pakkasen puolelle. Katsojatavoite neljälle kisapäivälle oli alun perin 25 000–30 000 kävijää. Siitä jäädään Riihivuoren mukaan roimasti.

Oletettavasti suurelta osin koronaviruksen ja kisojen perumisuhan vuoksi ampumahiihdon ystävät ovat jääneet tänä vuonna mieluummin kotisohvalle kuin lähteneet kannustamaan kisaajia väkijoukon keskelle paikan päälle.

–Puhutaan merkittävistä taloudellisista vaikutuksista. Se kiteyttää tässä vaiheessa olennaisimman, Riihivuori huokaisee.

Miten tulossa olevat tappiot pystytään kuittaamaan?

–Se on varmasti olennainen kysymys. Sitä vyyhtiä lähdetään sitten purkamaan, kun tarve on. Ei lähdetä spekuloimaan sitä sen enempää, Riihivuori vastaa.

Lauantaiksi on odotettu ennakolta yleisörikkainta päivää. Ohjelmassa ovat tuolloin sekä miesten että naisten takaa-ajokilpailut, ja se on yleisön vetonaulan Kaisa Mäkäräisen bravuurimatka.

Torstaina on tarkoitus hiihtää miesten sprinttikisa. Perjantaina olisi naisten sprintin vuoro.

Lue myös:

    Uusimmat