Mainos

Kansa hyväksyy vahvat oluet kauppoihin – myös erilliset anniskeluoikeudet halutaan historiaan

1:59

Suomalaiset suhtautuvat MTV Uutisten kyselyssä hyväksyvästi moniin alkoholilakiin suunniteltuihin muutoksiin. Uuden lain myötä esimerkiksi vahvat oluet tulisivat myyntiin ruokakauppoihin ja erilliset anniskeluoikeudet poistuisivat ravintoloista.

Kyselyssä vahvempien, enintään 5,5-prosenttisten, alkoholien tuominen ruokakauppoihin ja kioskeihin saa vahvan kannatuksen. Lähes 70 prosenttia vastaajista hyväksyy, että A-olutta, vahvaa lonkeroa ja niin sanottuja limuviinoja voisi myydä ruokakaupoissa ja kioskeissa.

Hieman vajaa viidennes vastustaa tällaisia suunnitelmia.

Hallitus on poistamassa myös erilliset A-, B- ja C-anniskeluoikeudet, joten tulevaisuudessa ravintola saisi itse päättää siitä, millaisia juomia se asiakkailleen tarjoilee. Myös tämä vapautus saa kyselyssä laajan kannatuksen.

Vastaajista lähes kolme neljästä hyväksyy tällaisen muutoksen, noin kymmenes vastustaa sitä.

Ylipäänsä kyselyssä suhtaudutaan sallivasti alkoholilain muutossuunnitelmiin. Ainoastaan siihen, että 16-vuotias saisi valvotusti anniskella alkoholia ravintolassa, suhtaudutaan melko kriittisesti. Vastaajista ainoastaan 28 prosenttia hyväksyy tämän.

Tutkimus toteutettiin tällä viikolla verkkopaneelissa, ja siihen vastasi lähes 1 300 suomalaista. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy, virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Alkoholilain muutokset astuvat voimaan todennäköisesti ensi vuoden aikana.

3:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.