Kannoitko koko kouluaikasi painavaa reppua? Olet nyt lyhyempi kuin olisit voinut olla

Jättirepun rahtaaminen lyhentää ihmistä.

Miten monta kirjaa raahasit kouluun ala-asteella? Entä lukioaikana? Jättirepun rahtaaminen ei ole vain rasittavaa – se myös lyhentää ihmistä.

National Center for Biotechnology Information tutki aihetta vuonna 2010. Pieni 11-vuotiaiden testiryhmä osoitti, että repun jatkuva paino painoi selkää lysyyn ja aiheutti samalla kipua.

Kokeessa havaittiin myös, että testihenkilöiden selkärangat olivat jo vääntyneet.

Testireput painoivat yli kymmenen kiloa. Tohtori Harvinder Sandhu New Yorkista pitää 11 kilon reppua vielä kevyenä; lääkärin mukaan nuoretkin oppilaat kantavat tavallisesti selässään melkein 30 kilon lasteja.

Sandhu analysoi, että vuosikymmenen kestävä repun rahtaaminen painaa ihmistä kasaan, tiristää nesteen selkärangasta ja tekee hänestä lyhyemmän

Kantaisitko itse selässäsi cockerspanielia?

Jos kursseja on seitsemän ja jokaista varten tarvitaan noin kahden kilon opus, kyniä, kumeja, vihkoja ja muuta rompetta, repulla on painoa jo 14 kiloa. Jos lapsi painaa 47 kiloa, repun paino on jo melkein kolmasosa lapsen painosta tästä.

Kantaisitko itse selässäsi cockerspanielia koko päivän? Narttuspanieli painaa 12–15 kiloa – siis repun verran.

Reumalääkäri Nathan Wein mukaan 18 kilon reppu vaikuttaa kehoon laajemminkin. Liian painavan kassin rahtaaminen voi vaikeuttaa pään kääntämistä ja olkapäiden pyörittelyä.


Lähde: Mic.com

Lue myös:

    Uusimmat