Kannattaako paljussa harrastaa seksiä? Tässä asiantuntijan mielipide

Poreammeseksiin liittyy tiettyjä riskejä: seksin aikana vettä ja sen sisältämiä pöpöjä päätyy intiimeille alueille.

Kannattaako poreammeessa harrastaa seksiä? Kesän tulleen pihojen kylpytynnyrit tai ulkoporealtaat saattavat antaa kesäpariskunnille eroottisia ideoita, mutta seksi paljussa ei kuitenkaan välttämättä ole hyvä idea.

Metro-lehti kysyi synnytyslääkäri ja gynekologi Shazia Malikilta, liittyykö poreammeessa harrastettavaan seksiin riskejä. Ja kyllä – vastaus kysymykseen on "kyllä".

Lämmin vesi lietsoo bakteereja

– Kuuma vesi toimii pöpöjen lisääntymispaikkana, ja on mahdotonta tietää, millaisia bakteereita vedessä on. Tämä voi vaikuttaa mahdollisuuksiin saada ihottuma tai infektio ihon naarmuihin, Malik kuvailee.

Aiemmassa tutkimuksessa on selvitty, että uima-allasveden hörppääminen voi johtaa jopa viikkojen ripuliin.

Seksin aikana vettä ja sen sisältämiä pöpöjä päätyy väistämättä myös vaginaan. Varsinkin kloorattujen altaiden vesi voi lisätä esimerkiksi hiivatulehduksen riskiä. Yhdysvalloissa joukko lapsia myös sairastui altaan kemikaaleista vuonna 2018.

Kondomi voi lipsahtaa pakoon

– Vaikka käyttäisit kondomia, se voi lipsahtaa vedessä pois, ja vesi sekä sen kemikaalit voivat vaikuttaa kondomin kumiin ja siten vähentää sen antamaa suojaa, Malik sanoo.

Vesi ei myöskään mielikuvista poiketen toimi liukaseena, joten ei-vesiliukoinen liukuvoidekin olisi altaassa tarpeen. Kondomien kanssa käytettäväksi kuitenkin soveltuvat vain vesiliukoiset voiteet.

Parempi jättää fantasiaksi?

Poreammeseksi lieneekin siis fantasioissa paljon upeampi idea kuin se tosielämässä onkaan – puhumattakaan siitä, että poreamme pitäisi seksin jälkeen puhdistaa.

Kaikille osapuolille miellyttävintä onkin varmasti aloittaa viettely ammeessa, mutta siirtyä sitten makuuhuoneen puolelle.

Lähde: Metro.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat