Kanadasta Suomeen muuttanut maajussi-Roy pohtii uuden kotimaansa turvallisuustilannetta: "Jos jotain tapahtuu, olen täällä auttamassa"

Kanadalainen maajussi-Roy muutti Suomeen – nyt sataa treffipyyntöjä 3:46
Kanadalainen maajussi-Roy muutti Suomeen – nyt miehelle sataa treffipyyntöjä suomalaisilta naisilta

Kanadasta Suomeen muuttanut Maajussi Roy Rissanen kertoo tuoreista kuulumisistaan MTV Uutisille.

Kanadassa syntynyt ja kasvanut Roy Rissanen tuli suomalaisille tutuksi osallistuttuaan Maajussille morsian maailmalla-ohjelman ensimmäiselle, vuonna 2021 esitetylle kaudelle. Vaikka mies ei löytänyt ohjelmasta elämänsä rakkautta, jäi hänelle takataskuunsa yksi elämänsä kiinnostavimmista ja intensiivisimmistä kokemuksista.

Suomesta on tullut Royn ja hänen Alexi-poikansa uusi koti. He muuttivat viime kesänä Helsinkiin. Lex on parhaillaan Suomessa suorittamassa asevelvollisuutta.

Roy kertoo MTV Uutisten haastattelussa asettuneensa hienosti uuteen kotimaahansa. Mies työskentelee kiinteistövälittäjänä Helsingissä.

Ala on hänelle ehtuudesta tuttu, mutta suomalaiset alaan liittyvät lait ja paperityöt tuottivat aluksi haasteista.

– Opin joka päivä jotain uutta, mitä en tiennyt aiemmin. Työskentelin 22 vuotta kiinteistövälittäjänä Kanadassa ja nyt yritän opiskella sitä täällä. Ihmiset ovat ihan samanlaisia. Se ei ole muuttunut, mutta paperityö ja prosessit ovat erilaisia.

Roylla ei ole aikeita palata takaisin Kanadaan.

– Kesäkuussa tulee vuosi siitä, kun tulimme Suomeen. Kaikki tuntuu vieläkin hyvältä ja kaikki alkaa asettua pikkuhiljaa paikalleen. Tämä tuntuu enemmän kodilta, en ikävöi juurikaan takaisin Kanadaan.

Myös hänen Alexi-poikansa viihtyy Suomen armeijassa, jonka hän aloitti tammikuussa.

– Hänellä menee hyvin armeijassa. Hän on innoissaan siitä ja jatkaa nyt eteenpäin pidemmälle ja on koko vuoden siellä. Hän todella nauttii siitä. Olen iloinen, isä kuvailee poikaansa.

"En ole täällä vain hyvinä aikoina vaan myös jos asiat menevät huonosti"

Roy kertoo, että hänen perheenjäsenensä ja ystävät ovat kyselleet miehen mielipidettä vallitsevan maailmantilanteen takia. Monet ovat kyselleet Royn mukaan häneltä sitä, mitä mieltä hän on Venäjän läheisyydestä Suomen itärajalla.

– Kuulen sitä kysymystä aika paljon. Ajattelin, että saavuin tänne juuri ajoissa. Jos jotain tapahtuu, olen täällä auttamassa. Ei tulisi mieleenkään, että lähtisin Kanadaan ollakseni turvassa, jos Suomi olisi vaarassa. Täällä on niin paljon sukulaisia, jotka ovat antaneet aiemmin sodalle kaikkensa. En ole täällä vain hyvinä aikoina vaan myös jos asiat menevät huonosti.

Mies on jopa ajatellut lähteä Ukrainaan vapaaehtoiseksi.

– Olen jutellut poikani kanssa, että menisin vapaaehtoiseksi Ukrainan sotaan. Kun juttelin poikani kanssa ja tein enemmän tutkimusta, niin mietin, että jos asiat menisivät tosi huonosti täällä Suomessa, en pääsisi auttamaan niin nopeasti Suomessa.

Maajussille morsian maailmalla -ohjelman jaksot näet mtv-palvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat