Mainos

Kanadassa on kaupunki nimeltään Dildo – ylpeät dildolaiset kiistelevät nimen alkuperästä

Kanadan koillisrannikolla Newfoundlandin saarella sijaitsee idyllinen kalastajakylä nimeltään Dildo.

Dildossa asuu vain noin 1 200 ihmistä, jotka kutsuvat itseään ylpeinä dildolaisiksi. Koko Newfoundlandin saarella asustaa yhteensä noin puoli miljoonaa ihmistä.

Omaperäisesti nimetyn paikkakunnan asukkaat tyrmäävät, että kylän nimi viittaisi mitenkään aikuisten leluihin – ja tarjoavat sen sijaan erilaisia teorioita nimen alkuperälle.

Erään tarinan mukaan nimi on peräisin 1500-luvun espanjalaiselta merenkulkijalta. Toiset väittävät nimen olevan vanhahtava nimitys merenkulkuun liittyvälle suorakaiteen muotoiselle varusteelle.

Kalastus ja valaanpyynti ovat suurimpia työllistäjiä Dildon kylässä. Tätä juhlitaan myös vuosittain rantakadulla järjestettävillä Dildo-päivillä (eng. Dildo Days). Tuolloin  voi nähdä pienten sotalaivojen laivueen kiertämässä rannikkoa, jota johtaa puinen patsas eräästä kapteeni Dildosta, jolla on yllään kirkkaan keltainen öljykangastakki.

Turisteille on tarjolla rutkasti vaihtoehtoja tuliaisiksi viisipäiväisestä tapahtumasta. Kuulemma I Survived Dildo Days -tekstillä (suom. Minä selvisin Dildo-päivistä) varustetut t-paidat ovat erityisen suosittuja myyntitykkejä.

Kaikki dildolaiset eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä asuinpaikkansa nimeen. Eräs kyläläinen aloitti jo vuonna 1990 julkisen kampanjan kylän nimen vaihdosta. Miehen kampanja lytättiin kuitenkin alkuunsa, sillä moni dildolainen loukkaantui siitä, että joku piti kylän nimeä loukkaavaana.

Dildolaiset voivat kuitenkin pitää itseään jokseenkin onnekkaina mitä tulee kotipaikkakuntansa nimeen: hieman kauempana Newfoundlandin rannikolla on nimittäin paikka nimeltään Ass Rock (suom. Persekivi).

 

Lähde: NY Times

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.