Kanadassa myytävässä asunnossa eriskummallinen yksityiskohta – vessanpöntön sijainti kiinnitti somekansan huomion: "Kuka oikein suunnitteli tämän?"

Grillausta ja nakuilua – mitä omalla parvekkeella ja tontilla saa tehdä? 9:37
KATSO MYÖS: Mitä parvekkeella tai omalla pihalla saa tehdä?

Eräässä kanadalaisessa asunnossa on päädytty varsin erikoiseen pohjaratkaisuun. Kiinteistönvälittäjän TikTok-videota kyseisestä luksusasunnosta on ällistelty jo yli kaksi miljoonaa kertaa.

TikTokissa on hämmästelty Torontossa myynnissä olevaa käytävämäistä asuntoa ja varsin erikoiseen paikkaan sijoitettua vessanpönttöä, kertoo Insider.

Asuntoesittelyvideosta somehitti

Videon asunnosta julkaisi syyskuun alussa TikTokissa kiinteistönvälittäjä Nero Naveendran. Videota on katsottu jo yli kaksi miljoonaa kertaa.

Asunnon pyyntihinta on videon mukaan 1,95 miljoonaa Kanadan dollaria eli noin 1,47 miljoonaa euroa.

Asuntoesittelyvideossa lähdetään liikkeelle talon pihalta. Sieltä kuljetaan portaikkoa pitkin ylös ja käväistään keittiössä. Sen jälkeen kuljetaan käytävää pitkin talon toisessa päädyssä olevaan olohuoneeseen, sieltä portaat ylös olohuoneeseen, jonka yhteydessä on parveke.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Parvekkeen jälkeen suunnataan samassa kerroksessa olevaan makuuhuoneeseen, jonka nurkassa vessanpönttö ja vessapaperiteline sijaitsevat.

Asunto ihmetyttää kovasti

TikTok-videon nähneet katsojat ovat hämmästelleet paitsi asunnon kapeahkoa, käytävämäistä rakennetta myös sitä, että makuuhuoneen nurkassa todella on vessanpönttö. 

– Pari miljoonaa kontista, jossa on vankilaselli, eräs kritisoi.

– Vessa sängyn vieressä! Kuka oikein suunnitteli tämän? toinen ihmetteli.

– Mieti, miten heräät yöllä ja näet jonkun istuvan pöntöllä! kolmas irvaili.

– Miten tämä on luksusta? neljäs taivasteli.

Kiinteistönvälittäjäkin yllättyi

Insider tavoitti kiinteistönvälittäjä Naveendranin kommentoimaan. Hän kertoo, että tuo vessanpönttö on koko asunnon ainoa.

– Vessanpönttö makuuhuoneessa oli minullekin sokki, hän sanoo.

– En ole koskaan ennen nähnyt tuollaista ratkaisua, ja minä olen kuitenkin nähnyt satoja koteja.

Asunto on siivu isommasta kiinteistöstä

Naveendran kertoo, että asunto on epätavallisen kapea, mutta videolla näkyy vain yksi osa isommasta talosta.

Insider tutkaili asunnon tietoja tarkemmin. Sivuston mukaan noin 157 neliömetrin kiinteistö on jaettu kolmeen erilliseen yksikköön, jotka kaikki voivat toimia omina erillisinä asuntoinaan, sillä niillä on omat sisäänkäynnit. Kaikki kolme voi yhdistää yhdeksi asunnoksi.

Kiinteistöön kuuluu kolme jääkaappia, kolme sähkölämmitteistä keittotasoa, kolme mikroaaltouunia, parkkipaikka ja yhden pesukoneen.

Insiderin saamien tietojen mukaan mediaanimyyntihinta kodille Little Portugalin alueella on 748 000 Kanadan dollaria eli noin 564 590 euroa. Suuremmasta kiinteistöstä irrotettujen yksittäisten asuntojen myyntihinta on Naveendranin mukaan yleensä noin 1,5 miljoonaa dollaria, noin 1,13 miljoonaa euroa.

Vessanpönttö voi vaikeuttaa myyntiä

Insiderin julkaistessa jutun 15. syyskuuta asunto on ollut myynnissä 20 päivää. Naveendran kertoo, että ei ole yllättynyt, sillä hänen mielestään asuntoa voi olla vaikea myydä.

Vessanpöntön sijoittelua Naveendran kommentoi näin:

– Omistaja olisi voinut tehdä sen eri tavalla, mutta en usko, että sillä oli hänelle niin paljon merkitystä.

– Minulle henkilökohtaisesti se olisi ollut ylitsepääsemätön este kaupanteolle.

Katso myös: Tällaisia ovat tyypilliset naapurien väliset riidat.

Millaisia ovat tyypilliset naapureiden väliset riidat? 2:29
Mitkä ovat tyypillisiä riidanaiheita naapureiden kesken? Uutisaamun vieraina Kuluttajaliiton asumisasioihin erikoistunut lakimies Kristel Pynnönen sekä neuvontalakimies Tapio Haltia Kiinteistöliitosta.

Lue myös:

    Uusimmat