Kanadan poliisi etsii vapaaehtoisia ryyppääjiä – tarjolla myös ilmaiset pizzat

Nautitko alkoholijuomista? Entä ilmaisesta pizzasta? Kanadalainen Vancouverin poliisilaitos etsii sinua!

Vancouverin poliisilaitos etsii vapaaehtoisia ihmisiä humaltumaan poliisien rahoilla. Hiprakkaan hakeutumisen syy on itse asiassa tärkeä: tarkoituksena on opettaa poliisikokelaille, miten ihmisen päihtyneisyystilaa arvioidaan ja testataan, kertoo CTV News.

Rekryviestin otsikkona "vapaaehtoisia juojia etsitään"

Poliisilaitos lähestyi erikoisella rekrytointiviestillään sille tuttua naapurustoa. Viesti oli otsikoitu "vapaaehtoisia juojia etsitään". Viestin lopussa kiinnostuneita kehotettiin paitsi vastaamaan, myös kertomaan samalla suosikkijuomansa – ja lantrinkinsa! Poliisi myös vinkkaa, että testin ajaksi jalkaan kannattaa valita tasapohjaiset kengät korkokenkien sijaan.

Jos kuvat eivät näy, katso ne täällä.

Kymmenen vapaaehtoista pääsee poliisiasemalle pämppäämään jo aamutuimaan; heille tarjotaan niin sanottua tiukkaa viinaa, jonka jälkeen heitä testataan kolmella tavalla.

Humalaisten silmät tutkitaan, he seisovat yhdellä jalalla ja tekevät testin, jossa kävellään ja käännytään. Kanadan poliisi käyttää kyseisiä testejä liikenteen valvonnassa.

Poliisi kyyditsee vapaehtoiset kotiin

Villeistä "ilmaisen viinan bileistä" ei kuitenkaan ole kyse, sillä vapaaehtoisten veren alkoholipitoisuus saa nousta testin aikana vain tietylle tasolle.

Muutaman tunnin humalatestien päätteeksi vapaaehtoisille tarjotaan pizzaa, ja poliisi kyyditsee heidät kotiin noin kello neljältä. Siinäpä erilainen toimistotyöpäivä! Vapaaehtoisten tulee allekirjoittaa sitoumus siitä, että he eivät lähde rattiin loppupäivän aikana. Poliisilaitoksella täytyy myös käyttäytyä "kunnioittavasti" –pienestä pöhnästä huolimatta.

Sosiaalisessa mediassa julkaistu kuva sähköpostista on laukaissut kommenttien tulvan: yleisin kysymys vaikuttaa olleen luonnollisesti se, miten testiin voi ilmoittautua.

Lähde: Ctvnews.ca

***

0:31

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja