Mainos

Kanadan pääministerin Fidel-hehkutus saa kritiikkiä – "Oikea lausunto vai parodia?"

Kanadan pääministeri Justin Trudeau hehkutti eilen lausunnossaan Kuuban entistä johtajaa Fidel Castroa tavalla, joka on ärsyttänyt monia kanadalaisia. Asiasta kertoo kanadalaismedia, muun muassa National Post.  

– Kaikkien kanadalaisten puolesta Sophie (vaimo) ja minä esitämme syvimmän osanottomme Castron perheelle, ystäville ja hänen monille tukijoilleen. Yhdymme tänään kuubalaisten suruun tämän merkittävän johtajan poismenon takia, Trudeau kirjoitti lausunnossaan.  

– Tiedän isäni olleen ylpeä saadessaan kutsua häntä (Castroa) ystäväkseen.  

Konservatiivipoliitikot pillastuivat Trudeaun lausunnosta. Konservatiivien johtoon pyrkivä Maxime Bernier kutsui lausuntoa vastenmieliseksi Twitterissä.  

– En voi uskoa, että pääministerimme ilmaisi "syvää surua" ja kutsui häntä "legendaariseksi vallankumoukselliseksi" ja "merkittäväksi johtajaksi", Bernier kirjoitti.  

Samaten puolueen johtoon pyrkivä Lisa Raitt vaati pääministeriä vetämään lausuntonsa takaisin ja pahoittelemaan sitä.  

Yhdysvalloissa Floridan senaattori Marco Rubio ihmetteli, oliko kyseessä oikea lausunto vai parodia.  

Twitter-irvailijat innostuivat 

Twitterissä Trudeau joutui irvailun kohteeksi, kun käyttäjät ryhtyivät keksimään Trudeau-ylistyspuheita edesmenneistä diktaattoreista.  

– Tänään hyvästelemme herra Mussolinin, entisen Italian pääministerin, joka tunnettiin parhaiten junaliikenteen organisointikyvystään, vinoili yksi käyttäjä.  

Italian fasistijohtajan Benito Mussolinin kehuttiin aikoinaan saaneen junat kulkemaan ajallaan Italiassa.  

– Vaikka Pol Pot oli kiistelty hahmo, myös hänen vastustajansa tunnustavat hänen ansionsa kaupungin ja maaseudun lähentämisessä, kirjoitti toinen.  

Kambodzhan punakhmerit evakuoivat 1970-luvulla diktaattori Pol Potin johdolla maan kaupunkiväestön ja pakottivat heidät töihin maaseudun kolhooseihin. Terrorissa kuoli satojatuhansia.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.