Italiassa epäillään, että maakunnat peukaloivat koronalukujaan – "Erityisesti Lombardiassa on tapahtunut merkillisiä asioita"

6:01
Italia avaa rajansa turisteille, mutta onko matkustaminen turvallista? Ulkoministeriö vastaa kysymyksiin suorassa lähetyksessä

Italian terveysviranomaisten mukaan jotkut maan maakunnista voivat peukaloida koronaviruslukujaan, jotta eivät jäisi eristyksiin, kun maa purkaa rajoituksiaan ensi viikolla.

Italialaisten on määrä päästä matkustamaan rajoituksetta maassa keskiviikosta lähtien, jolloin maan rajat aukeavat myös turisteille. Viranomaiset ovat kuitenkin varoittaneet, että jotkut alueet voidaan edelleen pitää suljettuna, jos virustilanne sitä vaati.

–  On syytä epäillä, että aluehallinnot ottavat käyttöön temppuja, jotta ne välttäisivät sulun. Erityisesti Lombardiassa on tapahtunut merkillisiä asioita kuluneen kolmen kuukauden aikana, perusteli Fondazione Gimbe -ajatuspajan johtaja Nino Cartabellotta radiohaastattelussa.

Cartabellottan mukaan Lombardiassa on muun merkitty sairaalasta juuri päässeitä ihmisiä terveiksi, vaikka he eivät ole vielä varmasti parantuneet, vähennetty testien ottoa jotta tartuntamäärät eivät nousisi liikaa ja viivytelty tilastojen julkaisemista.

Lombardian aluehallinto tyrmäsi syytökset "vakavina, loukkaavina ja valheellisina".

Lombardian koronatilastot ovat synkät: liki puolet Italian kaikista koronakuolemista on tapahtunut juuri Lombardiassa.

Italiassa on kuollut koronaviruksen seurauksena yhteensä yli 33  000 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna maassa on kuollut 548 ihmistä miljoonaa asukasta kohti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja