Mainos

Kanadalaismiehellä 25 vaimoa ja 145 lasta – voi saada viiden vuoden tuomion

Kanadalaisessa mormonilahkossa vaikuttaneen Winston Blackmoren todettiin syyllistyneen moniavioisuuteen, uutisoi Huffington Post. Asiaa puitiin oikeudessa vuosikausia.

Winston Blackmore, 60, ei osoita katumuksen merkkejä oikeuden päätöksen jälkeen. Blackmorella oli kaikkiaan 25 vaimoa ja 145 lasta, mutta hän pitää sitä täysin oikeutettuna.

– Olen syyllinen vain siihen, että olen elänyt uskontoni mukaan, pienessä mormonilahkossa vaikuttanut mies ilmoitti heti syylliseksi julistamisen jälkeen.

Virallisesti Blackmore oli naimisissa vain ensimmäisen vaimonsa Jane Blackmoren kanssa, mutta hänet vihittiin myöhemmin 24 muun naisen kanssa uskonnollisissa seremonioissa British Columbiassa. Vancouver Sunin mukaan kaksi vaimoista olivat tuolloin vain 15- ja 16-vuotiaita.

Vuonna 2003 lahkosta eronnut Jane Blackmore oli oikeudenkäynnissä avaintodistajana.

Mormonit luopuivat yleisesti moniavioisuudesta 1800-luvun lopulla, mutta Blackmoren edustamassa Bountiful-lahkossa käytäntö on edelleen voimissaan.

Blackmoren ohella myös toinen lahkon jäsen, 53-vuotias James Oler, todettiin syylliseksi moniavioisuuteen. Hänellä oli ensimmäisen vaimonsa lisäksi viisi vaimoa. Heistä yksi oli vihkimisen aikaan 16-vuotias.

Miehet yritettiin saada oikeuden eteen jo 1990-luvulla, mutta vasta nyt vuosikymmeniä kestänyt käsittely saatiin päätökseen. Pitkä prosessi huipentui 12-päiväiseen oikeudenkäyntiin, joka päättyi maanantaina.

Vaikka molemmat miehet todettiin syyllisiksi, varsinaiset tuomiot jaetaan vasta myöhemmin. Maksimirangaistus moniavioisuudesta on viisi vuotta vankeutta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.