Kanadalaiskiekkoilija sai potkut KHL-seurasta: vahvisti nyt kiusallisen selityksen tapahtumien taustalla

Viime vuodet AHL:ssä kiekkoillut kanadalainen Jordan Murray siirtyi täksi kaudeksi KHL:ään latvialaisen Dinamo Riian väreihin, mutta sai erikoisen tapauksen johdosta potkut kesken kauden.

Murray, 28, pelasi Dinamon riveissä alkukaudella 11 ottelua ja teki niissä seitsemän tehopistettä. Tämän jälkeen hän oli loukkaantumisen vuoksi sivussa noin puolentoista kuukauden ajan, kunnes päävalmentaja Peteris Skudra kertoi 27. tammikuuta pelatun Avangard Omsk -ottelun jälkeen, että Murray saattaa olla mukana joukkueen seuraavassa ottelussa.

Päivää myöhemmin, 28. tammikuuta, Dinamo kuitenkin tiedotti, että Murrayn sopimus oli purettu yhteisellä päätöksellä.

Latvialainen Sportacentrs-sivusto tiesi kertoa muutamaa päivää myöhemmin, että Murray irtisanottiin ennen Omsk-peliä sattuneiden tapahtumien vuoksi. Sivuston mukaan Murray oli käynyt aamujäiden jälkeen Omskin pukuhuoneessa ja varastanut supertähti Ilja Kovaltshukin mailan. Sportacentrs kertoo myös, että Dinamo pystyi osoittamaan tapahtumat toteen valvontakameroiden perusteella.

Helmikuun alussa ruotsalainen HV71 tiedotti tehneensä Murrayn kanssa loppukauden käsittävän sopimuksen.

Lauantain Färjestad-ottelun jälkeen ruotsalaislehti Aftonbladet kysyi Murraylta tammikuisesta tapauksesta Riiassa. Kanadalaiskiekkoilija vahvisti latvialaissivuston aiemmin kertomat tiedot.

– Kyllä. Se oli virhe, ja todennäköisesti siksi minut irtisanottiin. Olen nähnyt Kovaltshukin pelaavan NHL:ssä monta vuotta siitä lähtien, kun olin pieni poika, ja halusin muiston. Luulen, että otan tästä virheestä opikseni.

Murray ei suostunut vahvistamaan, oliko hän murtautunut Omskin pukuhuoneeseen, mutta sen hän sanoi, ettei Kovaltshukin maila ole enää hänellä.

– Jouduin antamaan sen pois.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja