Kanadalaisetkin sekosivat 1,5 miljardin lottopotista: “Aiomme viedä sen amerikkalaisilta”

Lottokuume käy kuumana myös Kanadassa, josta on ajettu sankoin joukoin rajan yli ostamaan Powerball-kuponkeja.

Vain Yhdysvalloissa pelattavissa olevassa Powerball-lotossa on tarjolla kaikkien aikojen suurin potti, 1,5 miljardia dollaria.

Jättimäinen potin houkutus on näkynyt selvästi Kanadan ja USA:n rajalla.

– (Porukkaa) tulee paljon yli, heitä on paljon jonossa, lottokuponkeja myyvän Wedge Discount Liquor Storen myyjä Jim Murphy kommentoi Niagara Fallsin kaupungissa New Yorkissa.

Murphyn mukaan suurin osa asiakkaista kertoi avoimesti olevansa kanadalaisia, osan hän tunnisti rekisterilaattojen perusteella.

Torontossa Powerballin jättipotti on saanut aikaan puolestaan huimat jonot paikalliseen leipomoon, joka on luvannut lottokupongin kaupan päälle jokaiselle vähintään 20 Kanadan dollaria käyttävälle asiakkaalle.

Tarjous on osoittautunut niin tehokkaaksi, että se pakotti leipomon omistajan ajamaan myöhään tiistaina ostamaan lisää lottokuponkeja Yhdysvaltojen puolelta.

– Olemme päättäneet, että potti menee jakoon leipomon kautta, omistaja Lisa Guluzian kommentoi.

– Toivottavasti joku tästä porukasta voittaa. Aiomme viedä sen kaiken amerikkalaisilta.

Jos potti päätyy Kanadaan, saa voittaja verojen jälkeen noin 1,5 miljardia Kanadan dollaria (1,05 miljardia dollaria).

Naapurimaassa noussut lottointo sai koomikko Stephen Colbertin vitsailemaan, että kosto seuraa, mikäli Powerballin päävoitto menee kanadalaisille.

– Koska lupaan teille, että jos joku teistä hirvenpurijoista jäärei’istä voittaa Amerikan miljardin dollarin Powerball-potin, niin Donald Trump valitaan Yhdysvaltain presidentiksi.

Powerballin miljardipotti arvotaan Yhdysvalloissa keskiviikkoiltana kello 22.59 itärannikon aikaa.


Lue myös:

    Uusimmat