Pannukakku on suomalaisille tuttu herkku. Kokeile vaihteeksi valmistaa näppärää jälkiruokaa kanadalaisittain!
Ainekset:
3 munaa
3 rkl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
vajaa 1 tl suolaa
3 dl maitoa
2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
3 rkl sulatettua voita
voita paistamiseen
Vispaa sokeri ja muna vaahdoksi. Sotke mukaan ranskankerma. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää munasokeri-vaahtoon vuorotellen kuiva-ainesekoitus, voisula ja neste. Taikinasta tulee melko paksu.
Paista pannukakkuja kuumennetulla pannulla vaaleanruskean värisiksi. Tavoite on, että pannukakut ovat noin sentin paksuisia.
Tarjoa vaahterasiirapin kera. Kokeile myös jäätelöä tai vispattua kermaa.