Kanadalainen Aron laittoi mittavan Wayne Gretzky -kokoelmansa hetkeksi varastoon – myöhemmin valkeni ikävä yllätys

Massiivinen Wayne Gretzky kokoelma varastettiin Kanadassa.

Kanadan Saskachewanissa asuva Aron Gratias on kerännyt Wayne Gretzky -aiheista fanitavaraa vuosia. Hän kasvoi osana Edmonton Oilersin menestystarinaa 1980-luvulla ja fanitti tähtiä vilisevää joukkuetta.

– Rakastuin ensin joukkueeseen ja sen jälkeen yksilöihin, Gratias kertoo Globalnewsin mukaan.

Gratiaksen kokoelma alkoi kerääntyä perhetuttavan kautta, jolla oli yhteyksiä Gretzkyyn. Sitä kautta Edmonton-fani sai lahjaksi ensin mailoja, kuvia ja muita muistoesineitä. Gratias muistelee, että hän käytti viikkorahansa jääkiekkokortteihin, jotka hän myöhemmin vaihtoi Gretzky-tavaraan.

Viime vuoteen asti Gratiaksen kokoelma oli karttunut massiiviseksi. Siihen kuului 19 Gretzkyn pelipaitaa nimikirjoituksilla sekä kiekkoja ja kuvia Gretzkyn nimikirjoituksella. Kokoelman on arvioitu olevan jopa 100 000 dollarin arvoinen.

Muutto

Gratias muutti vuoden 2021 lopulla ja varastoi tavaroitaan perheensä maaseudulla sijaitsevaan varastoon. Sunnuntaina kävi ilmi, että varastoon on murtauduttu. Arvokkaat kodinkoneet ja työkalut olivat kuitenkin varkaiden käynnin jälkeen paikoillaan.

– Luulen, että varkaat olivat erityisesti kokoelman perässä, Gratias sanoo.

Varasto on ollut pitkään ilman valvontaa, ja varkaus on voinut tapahtua marraskuun 2021 ja maaliskuun 2022 välillä. Poliisi on ollut yhteydessä panttilainaamoihin ja keräilijöihin varkauden tiimoilta.

Gratiakselle hänen keräilykokoelmansa on korvaamaton. Mies olisi halunnut antaa sen eteenpin lapsilleen. Kokoelmaan kuului myös lähes 10 000 keräilykorttia, joista 2200 oli legendaarisen numero 99:n kortteja. Yksi korteista oli Gretzkyn tulokasvuodelta, ja se on arvioitu noin 20 000 dollarin arvoiseksi.

Kaikki toivo kokoelman takaisin saamiseksi ei ole kokonaan mennyt. Korteissa on yksilöllisiä viivakoodeja, joiden avulla niiden jäljittäminen on vielä mahdollista.


Lue myös:

    Uusimmat