Kanada teki jotain hyvin outoa ja erikoista MM-kisoissa – sensaatiomaan suomalaisvalmentaja: "Yllätti"

Kanada säväytti MM-kisojen ratkaisuhetkillä – C Moren studio kävi läpi vaahteranlehtien menestyksen taustaa ja syitä 2:49
Video: Kanada säväytti MM-kisojen ratkaisuhetkillä – C Moren studio kävi läpi vaahteranlehtien menestyksen taustaa ja syitä

Hetkinen. Kanada, joka pelaa tiivistä ja vetäytyvää puolustuspeliä, eikä edes yritä hallita kiekkoa koko ajan. Mitä ihmettä? Tämän kevään MM-kisoissa nähtiin erikoinen ja suorastaan outo näky.

Kanadan koko toiminta on aina nojannut vahvaan luistelu- ja hyökkäyspelivoimaan. Se on pelannut kevään MM-kisoissa niin sanotusti NHL:stä tutulla tyylillä.

Koko ajan pystyyn ja paine mahdollisimman nopeasti vastustajan päätyyn.

Nyt Kanada jopa kiekotteli ja palautteli kiekkoa alaspäin, pelaten viisasta viisikkolätkää.

Hämmentävää. Tätä ei olla ennen nähty.

– Sanoin tuossa aiemmin jollekin, että he ovat eurooppalaisempi joukkue kuin eurooppalaiset itse, Saksan apuvalmentaja Pekka Kangasalusta totesi tyhjentävästi MTV Urheilulle.

– Mielenkiintoinen suuntaus. En tiedä, että oliko tuo tietoinen valinta, kun he saapuivat tänne Eurooppaan pelaamaan, mutta pakko sanoa, että yllätti. Noh, tuo oli voittava tapa, Kangasalusta jatkoi.

Normaalisti hyvin aggressiivisesti karvaava Kanada jäi nyt jopa seisoskelemaan keskialueelle.

– Heidän taktiikkaansa läpi turnauksen ajan oli se, että he iskevät, kun toinen vähän herpaantuu. He pystyivät noudattamaan tuota linjaa loppuun asti ja samaan aikaan esimerkiksi meillä paketti vähän hajosi, Kangasalusta viittasi sunnuntain finaaliin.

VIDEO: Saksan suomalainien apuvalmentaja Pekka Kangasalusta perkaa MM-finaalin käänteet

Saksan suomalainen apuvalmentaja Pekka Kangasalusta perkaa MM-finaalin käänteet 2:34

Siinä Kanada kaatoi finaaliin sensaatiomaisesti yltäneen Saksan lukemin 5–2.

– Kun peliä ratkottiin, niin eivät he montaa paikkaa Saksalle antaneet. Sen lisäksi tuo prosentti, millä he rokottivat virheistä, niin ei voi kuin hattua nostaa. Kisojen paras joukkue, nimenomaan siinä, että kun pelejä ruvettiin ratkomaan, niin punainen ilmestyi paikalle. Todella hyvin valmennettu joukkue, C Moren asiantuntija Lasse Kukkonen hehkutti.

C Moren toinen asiantuntija Olli Jokinen nosti esiin Kanadan yksilöt. Vaahteranlehdet lähtivät kisoihin hyvin nimettömällä ryhmällä.

– Kulta osoittaa sen, että minkä tasoisia pelaajia NHL:ssä on. Kanadan tunnetuimmat nimet olivat Tyler Toffoli ja Milan Lucic, joista jälkimmäinen ei ole enää mikään pelillinen johtaja. Heillä on paljon tuntemattomia pelaajia, varsinkin jos asiaa tarkistelee Euroopasta käsin. Samaan aikaan he ovat jo erittäin hyviä NHL-pelaajia. He eivät ole ehkä vielä ihan kärkijätkiä, mutta tuo osoitti tason, että miten kova sarja tarunhohtoinen loppupeleissä on, Jokinen huomioi.

Lue myös:

    Uusimmat