Mainos

Kana-ateria lähetettiin stratosfääriin - eikä siihen järkevää syytä tarvittu

World View Enterprises -yhtiö on kuljettanut erikoisrakenteisella Stratollite-stratosfääripallollaan korkeuksiin pikaruokaketju KFC:n kana-aterian.

Korkeuksista otettiin videota, jossa kana-aterian taustalla näkyy maapallon kaarevuus vasten avaruuden tummaa taustaa. Space.com-sivusto kertoo kanan lennon kestäneen 17 tuntia.

World View kutsuu ”tehtävää” onnistuneeksi ja kertoo saaneensa lennon aikana paljon hyödyllistä tietoa tekniikkansa toimivuudesta.

Stratollite on suunniteltu lentämään lähes 46 kilometrin korkeudella. Useimmat lentokoneet eivät pysty lentämään näin korkealla, mutta se on kuitenkin selvästi matalammalla kuin satelliittien kiertoradat.

Nyt stratosfääriin kiikutettiin siis kana-ateria ja tätä on vaikeaa perustella tieteellisillä seikoilla. Kyseessä on tietenkin pääasiassa KFC:n markkinointitempaus. KFC:n markkinointitiimi on luonnehtinut tempausta ”matkaksi avaruuteen”, mikä on virheellistä. Virallisesti avaruuden katsotaan alkavan vasta 100 kilometrin korkeudesta.

Ja mitä tulee kanan lentoon - ateria taidettiin lähettää korkeuksiin siitä yksinkertaisesta syystä, että se on mahdollista.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.