Mainos

Kampaamo-yrittäjä: aukioloaikojen vapauttaminen panee kuriin hämäräyrittäjät

Kampaamoalan iso vaiettu ongelma saadaan kuriin aukioloaikojen vapauttamisella, toteaa kampaamo-yrittäjä Terttu Stenberg TS-Salonki ketjusta. 

Stenbergin mukaan kampaamoliikkeet ovat kärsineet hämäräyrittäjistä.

– Kotikampaamot ovat palvelleet asiakkaitaan iltaisin ja sunnuntaisin. Nyt viralliset liikkeet voivat vihdoin kilpailla villien kampaajien kanssa. Nämä pimeät kotikampaajat ovat olleet meidän alalla vaiettu tabu tähän saakka.

– Meidän alalla on iso ilmiö myös se, että liikkeestä äitiyslomalle jäävä parturikampaaja jatkaa työntekoa kotoaan pimeästi. He vievät myös osan liikkeen asiakkaista. Aukioloaikojen vapauttaminen luo positiivista kilpailua, kuvailee Stenberg.

Ei voi työllistää uusia työntekijöitä

Stenbergin mukaan yksi syy hämäräyrittäjyyteen on se, että liikkeet eivät voi työllistää uusia työntekijöitä.

– Taloudellinen tilanne on vaikea. Virallisen liikkeen hinnat ovat kalliimmat myös sen vuoksi, että liikkeet kouluttavat kampaajia aktiivisesti. Hinta- laatusuhteen pitää kohdata, se on selvä. Hinta voi olla korkeampi, jos on huippuammattilainen ja hyvä liikepaikka, lisää Stenberg.

– Parturikampaajia valmistuu koko ajan ja näinä aikoina uusia työntekijöitä ei voi palkata lisää. Tämä on myös syy kotikampaamoiden lisääntymiseen.

Osa liikkeistä painottaa aukioloaikoja

Naps-kampaamoketjun toimitusjohtaja Marko Kujalan mukaan oli jo aikakin vapauttaa aukioloajat.

– On se aika hölmöä ollut, että joku sanoo milloin liikettä saa pitää auki.  En usko, että hintoja voi nostaa aukioloaikojen muuttumisen myötä.

– Meidän alalla on paljon nuoria naisia, joille on aivan sama, milloin he ovat töissä. Osa nuorista yrittäjistä tulee jatkossa erikoistumaan ilta-ja sunnuntaiaukioloihin, lisää Kujala.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.